1. Çift ana dal ve yan dal programları var mı?

Öğrencilerimiz Çift Anadal Eğitimi Uygulama Esasları ve Yandal Eğitimi Uygulama Esasları’nda yer alan kriterleri sağladıkları takdirde YÖK’ün uygun gördüğü bölümlerde çift ana dal veya yan dal yapabilirler. Bölümümüze ait ÇAP protoküne ilgili linkten erişilebilir.

 

2. Staj imkanları nelerdir?

Bölümümüzde staj dersi zorunlu olmamakla birlikte seçmeli dersler içerisinde yer almaktadır. Staj dersini seçen öğrenciye farklı kurum/kuruluşlarda staj yapma fırsatları sunulmaktadır. Staj dersini seçen öğrenci staj yerini kendi bularak bölümden onay almaktadır. Staj yönergesine ilgili linkten erişilebilir.

 

3. Akademik takvim hakkında nasıl bilgi alabilirim?

Akademik yılın başlangıç ve bitiş tarihleri, sınav tarihleri ve tatiller gibi önemli tarihler, üniversitenin akademik takviminde yer almaktadır. Güncel akademik takvime buradan ulaşabilirsiniz.

 

4. Mezuniyet için gereken şartlar nelerdir?

Bölümümüzden mezun olmak için GANO’su en az 2,00, 37 zorunlu, 14 alan içi (buna karşılık 42 AKTS) ve 6 alan dışı (buna karşılık 18 AKTS) seçmeli dersi başarı ile tamamlayarak toplamda 240 AKTS ile lisans eğitimi tamamlanmaktadır.

 

5. Bölüme nasıl ulaşabilirim?

Fen Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Cevizlibağ’da bulunan üniversitemizin ana yerleşkesinde bulunmaktadır. Ulaşım bilgileri ve kampüs haritası için ulaşım sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 

6. Ders seçim işlemlerini nasıl yapmalıyım?

4 Yıllık Eğitim planında belirtilen zorunlu dersleri sistemde seçtikten sonra o yıla ait alınması gereken seçmeli ders sayısı kadar seçmeli dersi belirlemek öğrencinin sorumluluğundadır. Bu belirlemeleri tamamladıktan sonra öğrenci Danışmanı ile görüşerek bölüm uygunluğunu alarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

 

7. Öğrenci Projeleri veya Bitirme Tezi Projeleri nasıl gerçekleştirilir?

Araştırma Projesi Dersinde Uygulamalı Olarak Proje Çalışması Yapabilmeniz için; MBG305 Moleküler Biyolojide Yöntemler I veya MBG302 Moleküler Biyolojide Yöntemler II dersinden BB ve üzeri not (74 ve üzeri) almalısınız, YA DA - 5. ve 6. yarıyıl sonunda yapılacak olan Ölçme Değerlendirme sınavlarının birinden 74 ve üzeri not almalısınız. Gerekli koşullar sağlanamadığı takdirde öğrenci teorik tez projesi gerçekleştirmektedir.