Ana Sayfa > Aday Öğrenci > Sorularla Yeni Yüzyıl

SORULARLA YENİ YÜZYIL

Üniversitemizin Ana yerleşkesi, İstanbul Avrupa Yakası Topkapı’da bulunan ‘Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesidir. Eğitim ve öğretimin önemli bir kısmı burada yapılmakta olup yönetim ofisleri de bu yerleşkemizde bulunmaktadır. Topkapı Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi, ana bina ve ek bina olmak üzere iki ayrı binadan oluşmaktadır. Ana bina 7 katlı olup 37 bin 457 m2’lik bir alana, ek bina ise 10 katlı olup 20 bin m2’lik alana sahiptir.

Bunun yanı sıra Bayrampaşa Yerleşkemiz 4 kat 21.800 m2'dir.

Kültürlerin buluşma noktası olmasının yanı sıra tarihi ile birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış olan metropol şehir İstanbul’da 4 kampüsümüz aşağıdaki gibidir:

  • Zeytinburnu Topkapı’da Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi,
  • Beyoğlu Halıcıoğlu’nda Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi,
  • Gaziosmanpaşa’da Gaziosmanpaşa Hastanesi,
  • Bayrampaşa Yerleşkesi.

-Zeytinburnu Topkapı’da Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi,

Üniversitenin Cevizlibağ’da yer alan Topkapı Dr. Azmi OFLUOĞLU Merkez Kampüsünde birçok olanak bir arada sunulmaktadır. Tüm fakültelerimizin kullanımında olan temel eğitim laboratuvarları, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma ve Uygulama Mutfağı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı, Hemşirelik Bölümü Beceri Laboratuvarı, MAC Bilgisayar Laboratuvarları, Fantom Laboratuvarı, İş Sağlığı ve Güvenliği Laboratuvarı , Simültane Tercüme Laboratuvarı, Mahkeme Salonu dersliği, Televizyon ve Radyo Stüdyoları, Fotoğraf Stüdyosu, Dans Salonu, Şan Salonu, Mimarlık Atölyesi, İç Mimarlık Atölyesi, Sahne Sanatları Sınıfı, Sahne Sanatları Çalışma Odası, Diş Hekimliği Preklinik ve Fantom Laboratuvarı, Temel Bilimler Laboratuvarları 1-2, Bilgisayar Laboratuvarı, Temel Bilimler Laboratuvarı 4, Temel Bilimler Laboratuvarı 3, Simultane Hasta Laboratuvarı, Simültane Tercümanlık, SHMYO Beceri Laboratuvarı, Eczacılık Fakültesi Laboratuvarı, Egzersiz Fizyoterapi Laboratuvarı, Anatomi Laboratuvarı, Tıbbi Beceri Laboratuvarı, Biyomedikal Laboratuvarı, Elektrik Elektronik Laboratuvarı, İlk Yardım Odası, Optisyenlik Laboratuvarı, Kök Hücre Laboratuvarı, Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Laboratuvarı ve Adli Bilimler Laboratuvarı şeklinde sıralanabilir.

Ayrıca Üniversitemizde konferans salonu, kütüphane, yemekhane, kafeteryalar, oyun salonu, revir ve mescit bulunmaktadır. Araştırma ve geliştirme laboratuvarlarımızda, deneyimli akademisyenlerimiz eşliğinde öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası projelerini ve kişisel gelişimlerini desteklemek önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

-Gaziosmanpaşa’da Gaziosmanpaşa Hastanesi,

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin Gaziosmanpaşa Hastanesi ile afiliye anlaşması mevcuttur. Bu nedenle Tıp Fakültesi öğrencilerinin klinik ders ve eğitimleri, 3. sınıftan itibaren İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılmaktadır. Tüp Bebek Ünitesi, Kan Transfüzyon Merkezi, Teröpatik Aferez Ünitesi, Radyoloji Ünitesi, Endoskopi Ünitesi, Diyaliz Merkezi, Erişkin Kemik İliği Nakil Merkezi, Pediatrik Kemik İliği Nakil Merkezi, Pediatrik Kalp Damar ve Cerrahisi Merkezi, Laboratuvar, Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, Biyokimya Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Patoloji Laboratuvarı, Anjiografi Laboratuvarı, Genetik Laboratuvarı, Organ Nakli Merkezi bu ünitemizde yer alan eğitim ortamlarından bazılarıdır.

Gaziosmanpaşa Hastanesi 59.827 m2 alanda 117 poliklinik, 12 ameliyathane, 254 hasta odası ve 336 toplam yatak sayısı ile öğrencilerimizin uygulamalı eğitimine hizmet vermektedir. Ayrıca öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin yararlandığı kitap ve online hizmetlerinin bulunduğu 180 m2 alanda kurulu kütüphanesi vardır. Hastane, 2017 yılında “Joint Commission International” tarafından akredite edilmiştir.

-Beyoğlu Halıcıoğlu’nda Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi,

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi ise “Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi” olarak İstanbul’da Avrupa Yakasında Sütlüce - Halıcıoğlu’nda eğitim-öğretim ve diş sağlığı konusunda hizmet vermektedir. Bu yerleşkemiz 8 katlı binasında toplam 3800m2’lik kapalı alanda akademik ve idari birimler, derslikler, 60 diş üniteli 8 klinik, laboratuvar, merkezi sterilizasyon ünitesi, ameliyathane, acil servis ve küçük cerrahi işlemler için lokal girişim alanları konferans salonu, kütüphane, kafeterya ve yemekhane ile Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine eğitim-öğretim vermekte, uygulama olanağı sağlamakta, diş sağlığıyla ilgili halka açık hizmet vermektedir.

-Şirinevler’de YENİSEM (Sürekli Eğitim Merkezi) Yerleşkesi

En yeni yerleşkemiz ise İstanbul Şirinevler’de bulunan ‘Şirinevler Yerleşkesi’dir. Bu yerleşkemizde ise İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (YENİSEM) eğitim programları gerçekleştirilmektedir.

Yeni dönemde kapılarını açmış olan Şirinevler YENİSEM (Sürekli Eğitim Merkezi) Yerleşkesi, çalışmaları ve vizyonu ile büyümeye devam ediyor…

İstanbul’un en merkezi yerinde tarihi şehir ve yerleşim alanları ile iç içe olan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Zeytinburnu Topkapı’da Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi, erişilebilirlik anlamında önemli bir yere sahiptir. Toplu taşıma; metrobüs, tramvay ve metroya yürüme mesafesinde olan kampüslerimizle öğrencilerimiz bilim, tarih, sanat, kültür ve eğlence alanlarına kısa sürede ulaşım sağlayabilmektedirler.

Üniversitemiz Bayrampaşa, Halıcıoğlu ve Gaziosmanpaşa kampüslerine yine toplu taşıma araçları olan metrobüs, Marmaray, tramvay, deniz ulaşım araçları ve metro hattı üzerinden veya TEM, E5 otoyollarından hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2024-2025 Eğitim yılında, 11 Fakülte (28 Lisans), 2 Yüksekokul (25 Ön lisans), 3 Enstitü (23 Yüksek Lisans, 2 Doktora) olmak üzere 78 programda 14687 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyeti sürdürülmektedir.

Üniversiteye Giriş Başarı Bursu: Üniversite Seçme ve Yerleştirme Kılavuzunda yer alan burslu öğrenci kontenjanına yerleşen öğrencileri kapsamaktadır.

Üniversite İçi Başarı Bursu: Eğitim-öğretim süresi içinde anadal programındaki başarı durumuna göre bir eğitim-öğretim yılı için verilmektedir.

Lise ve Dengi Okulların Birincileri Bursu: Üniversite’nin ön lisans ve lisans programlarını 1’inci, 2’nci, veya 3’üncü sırada tercih eden lise ve dengi okullar birincilerine “Alev Ofluoğlu Bursu” adı altında verilen burstur.

Şehit veya Gazi Çocukları Bursu: Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarında şehit veya gazi olarak tanımlanan koşulları ve belli nitelikleri taşıdığını belgelendiren şehit veya gazi çocuklarına verilmektedir.

Engelsiz Üniversite Bursu: Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin, kamu hastanelerinden alınmış, güncel engel oranını gösteren raporlarına istinaden verilen burstur.

Spor Bursu: Üniversite’nin, Milli Takıma seçilmiş, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil etmiş milli sporcu öğrencilerine verilmektedir.

Diğer İndirim ve Burslar: Çift Anadal ve Yandal Bursu, Tercih Bursu, Lisansüstü Öğrenim Bursu, Kardeş ve Eş Bursu, Mezun Öğrenci Destek Bursu, Yatay Geçiş Bursu, Peşin Ödeme İndirimi.

*Tüm indirim ve burslar hakkında detaylı bilgi almak için Üniversitemiz web sitesini ziyaret edebilir ya da iletişime geçebilirsiniz.

*Üniversiteye giriş başarı bursu ve peşin ödeme indirimi haricinde birden fazla indirim ya da burs kazanılması durumunda en yüksek oranlı indirim ya da burs uygulanır.

Web sitemizdeki burs yönergesinden burs oranları ile detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Üniversite başarı bursu 1 yıl geçerlidir. Her yıl not ortalamasına göre burs oranı belirlenir.
%100, %50 ve %25 ÖSYM bursu ile bölüm ve programlara yerleşen öğrencilere sağlanan burslar; lisans programlarında zorunlu hazırlık hariç 4 yıl ve ön lisans programlarında zorunlu hazırlık hariç 2 yıl süre ile geçerli olup bu süre içerisinde disiplin cezası dışında hiçbir şekilde burslar kesilmemektedir.
Burslu programa yerleşen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğrenim ücretini kapsamaktadır. Bunun dışında kalan barınma, beslenme, ulaşım vb. giderler burs kapsamı dışındadır. Burslar karşılıksızdır. Sınavda dereceye giren öğrencilere, tercih edip üniversitemize yerleşmeleri ve kesin kayıt yaptırmaları halinde; üniversite özel bursları, başarı bursları, spor bursları vb. burslar sağlanmaktadır. Merkezi yerleştirme ile %100, %50 ve %25 burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar lisans programları için zorunlu hazırlık sınıfı yoksa 4 yıl, zorunlu hazırlık sınıfı dahil 5 yıl, ön lisans programları için zorunlu hazırlık sınıfı yoksa 2 yıl, zorunlu hazırlık sınıfı dahil 3 yıldır.
Üniversitemizde öğrenciler arasında burslu burssuz öğrenci ayrımı yapılmaz.
ÖSYM Bursu ile bölüm ve programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır. Bunun dışında kalan barınma, beslenme, ulaşım, kitap vb. burs kapsamı dışındadır. Burslar karşılıksızdır.
Kurum içi birden fazla indirim kazanılması durumunda kazanılan burslardan en yüksek orana sahip burs uygulanmaktadır. Burslar birleştirilemez. Ancak YÖK burslarına kurum içi burslar eklenir.
Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı ve Sahne Sanatları, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümlerinin sınavlarına giren ve başarılı olan öğrenciler, başarı oranlarına göre %100 burslu ve %50 burslu olarak kabul edilirler.

Üniversitemizin anlaşmalı olduğu kız öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Özel Novu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu: T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerine Özel Novu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu nakit ve/veya kredi kartı ile yapılan ödemelerde %5 oranında indirim uygulanmaktadır. T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerine peşin ödemelerde erken kayıt döneminde %10 indirim (Örneğin Mart %10 Nisan %9 vb.); kayıt döneminde (1 Temmuz itibari ile) ise %7 oranında indirim sağlanmaktadır. Detaylı bilgi için http://novu.com.tr/ adresinden Novu’yu ziyaret edebilirsiniz.

Çağrı merkezi: 444 9 633

Kredi Yurtlar Kurumu’nun belirlediği koşulları taşıyan tüm öğrencilerimiz sunulan olanaklardan faydalanabilirler.

FAKÜLTE SAYISI: 11
LİSANS: 28 Bölüm

  • TIP FAKÜLTESİ
  • DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
  • ECZACILIK FAKÜLTESİ
  • HUKUK FAKÜLTESİ
  • MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ (4 Bölüm)
    • BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ
    • ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
    • MİMARLIK
    • İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI
  • SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (5 Bölüm)
    • FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON
    • BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE)
    • HEMŞİRELİK
    • SAĞLIK YÖNETİMİ
    • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
  • SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (1 Bölüm)
    • ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ
  • FEN – EDEBİYAT FAKÜLTESİ (5 Bölüm)
    • PSİKOLOJİ
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK
    • İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (İNGİLİZCE)
    • MÜTERCİM-TERCÜMANLIK (İNGİLİZCE)
    • TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
  • İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (3 Bölüm)
    • İŞLETME
    • SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER
    • ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK
  • İLETİŞİM FAKÜLTESİ (4 Bölüm)
    • HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK
    • RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA
    • GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
    • YENİ MEDYA VE İLETİŞİM
  • GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ (2 Bölüm)
    • GRAFİK TASARIM
    • SAHNE SANATLARI

YÜKSEKOKUL SAYISI: 2
ÖNLİSANS: 25 Program

  • SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU: (16 Program)
    • AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI
    • AMELİYATHANE HİZMETLERİ
    • AMELİYATHANE HİZMETLERİ (İ.Ö.)
    • ANESTEZİ
    • ANESTEZİ (İ.Ö.)
    • ÇOCUK GELİŞİMİ
    • ECZANE HİZMETLERİ
    • İLK ve ACİL YARDIM
    • İLK ve ACİL YARDIM (İ.Ö.)
    • ODYOMETRİ
    • OPTİSYENLİK
    • TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK
    • TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ
    • TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ (İ.Ö.)
    • TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ
    • YAŞLI BAKIMI
  • MESLEK YÜKSEKOKULU: (9 Program)
    • BANKACILIK VE SİGORTACILIK
    • DIŞ TİCARET
    • HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
    • MAHKEME BÜRO HİZMETLERİ
    • LOJİSTİK
    • LOJİSTİK (İ.Ö.)
    • RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
    • TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
    • TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ (İ.Ö.)

ENSTİTÜ SAYISI: 3
YÜKSEK LİSANS: 23 Program

  • SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ: YÜKSEK LİSANS (15 Program)
    • ANGLO AMERİKAN EDEBİYATI VE YARATICI YAZARLIK (TEZLİ-TEZSİZ)
    • SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER (TEZLİ-TEZSİZ)
    • MEDYA İLETİŞİM YÖNETİMİ (TEZLİ-TEZSİZ)
    • ÖZEL HUKUK (TEZSİZ)
    • KAMU HUKUKU (TEZSİZ)
    • RESİM TEKNOLOJİLERİ VE RESTORASYONU (TEZLİ)
    • SAĞLIK ANTROPOLOJİSİ (TEZLİ)
    • İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (TEZLİ)(ENGLISH LANGUAGE AND LITERATURE M.A PROGRAMME)
    • EKONOMİ VE FİNANS (TEZLİ-TEZSİZ)
    • İŞLETME (TEZLİ-TEZSİZ)
  • SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: YÜKSEK LİSANS (6 Program)
    • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (TEZLİ-TEZSİZ)
    • KLİNİK EMBRİYOLOJİ (TEZLİ)
    • SAĞLIK YÖNETİMİ (TEZLİ-TEZSİZ)
    • BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR (TEZLİ)
  • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: YÜKSEK LİSANS (2 Program)
    • BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ (TEZLİ-TEZSİZ)

DOKTORA PROGRAMLARI: 2 Program

  • SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARARASI İLİŞKİLER
  • İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (ENGLISH LANGUAGE AND LITERATURE PhD PROGRAMME)
- Bilgisayar Uygulamaları %30 Uzaktan Eğitim
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi %30 Uzaktan Eğitim
- Türk Dili %30 Uzaktan Eğitim
Engelli öğrencilerimizin yerleşkelerimiz içeresinde rahat hareket edebilmeleri için asansörler ve özel lavabolar yer almaktadır. Ayrıca üniversitemiz Cevizlibağ Dr. Azmi Ofluoğlu Kampüs Binamızda rampa sistemi olması nedeniyle engelli öğrencilerimize kolaylık sağlamaktadır.

ÖSYM
Üniversitemiz Ön lisans ve Lisans programlarına ÖSYM yoluyla öğrenci almaktadır. Her yıl ÖSYM tarafından tercih yapan öğrenciler üniversitemize yerleştirilip kesin kayıtları yapılır.

Dikey Geçiş
Üniversitemiz dikey geçiş kontenjanı ile öğrenci almaktadır. Dikey geçişler 2 yıllık bir ön lisans programından 4 yıllık bir lisans programına yapılır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan dikey geçiş kılavuzunda her yıl meslek yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans mezunlarının hangi lisans programlarına dikey geçiş için başvurabileceklerini, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını içeren bilgiler bulunmaktadır.

Özel Yetenek
Spor Bilimleri Fakültesi
Merkezi Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) ile öğrenci alacaktır. Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen üniversitelerde ve tarihlerde özel yetenek sınavı yapılacaktır. Antrenörlük Eğitimi programımıza, başvuru ve yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Bu programlar için yükseköğretim kurumumuza başvuru yapılmayacaktır. Ayrıntılı bilgi 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayımlanacak olup ÖSYM tarafından da başvuru ve yerleştirmeye ilişkin duyuru yapılacaktır.

Özel yetenek sınavı gerektiren programlar ÖSYM kılavuzunda Tablo 5'te yer almaktadır. Tablo 5'te yer alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için 2024-TYT sınav puanının hesaplanmış olması gerekmektedir.

Güzel Sanatlar Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı ve Sahne Sanatları bölümleri Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alacaktır. Öğrenci kontenjanları, başvuru koşulları, sınav takvimi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi resmî web sitesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi web sayfasında duyurulur.

Sahne Sanatları Bölümü: Özel Yetenek Sınavı iki aşamalı olup, ilk aşamada adaylardan iki tirat, bir şiir sunmaları; ikinci aşamada önce ritim, ses ve duyuş sınavına sonra yazılı olarak düzenlenen genel kültür sınavına girmeleri beklenir.

Grafik Tasarımı Bölümü: Özel Yetenek Sınavı’nda adaylara çizim sınavı uygulanmaktadır. Adaylardan, sınav esnasında bildirilecek bir konu üzerine 35x50 cm ölçülerinde olan bir kâğıda çizim yapmaları beklenir.

Uluslararası Öğrenci
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne yurt dışından kabul edilecek öğrencilere ilişkin kontenjanlar, her yıl Üniversite Senatosu tarafından belirlenerek, Mütevelli Heyetine sunulur. Onay sonrası kontenjanlar yurt dışından kabul edilecek Öğrenci Kılavuzunda yayımlanmak üzere ÖSYM Başkanlığı’na iletilir.

Yatay Geçiş
Yatay geçişler YÖK’ün “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik’’ hükümlerine göre yapılır.

Üniversitemizde Kurumlar arası yatay geçiş iki şekilde yapılabilmektedir:

  • Merkezi yerleştirme puan türüne göre yatay geçiş: Bu yatay geçişte öğrencinin üniversiteye kaydolduğu yıl aldığı merkezi yerleştirme puanları etkili olmaktadır. Öğrencinin üniversiteye kaydolduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları, kaydolmak istediği aynı veya başka bir diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda başvuruda bulunabilir. Bu yatay geçiş türünde Hazırlık Sınıfı dâhil aynı ya da farklı bölümlere geçiş yapılabilmektedir.
  • Merkezi yerleştirme puan türüne göre yatay geçiş: Bu yatay geçişte öğrencinin üniversiteye kaydolduğu yıl aldığı merkezi yerleştirme puanları etkili olmaktadır. Öğrencinin üniversiteye kaydolduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları, kaydolmak istediği aynı veya başka bir diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda başvuruda bulunabilir. Bu yatay geçiş türünde Hazırlık Sınıfı dâhil aynı ya da farklı bölümlere geçiş yapılabilmektedir.
  • Ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz. Ortalama şartının arandığı bu yatay geçiş türünde farklı bölümlere geçiş yapılamamaktadır.
  • Tıp Fakültesi: 6 Yıl
  • Diş Hekimliği Fakültesi: 5 Yıl
  • Eczacılık Fakültesi: 5 Yıl
  • Hukuk Fakültesi: 4 Yıl
  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi: 4 Yıl
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi: 4 Yıl (Beslenme ve Diyetetik: 5 Yıl)
  • Fen-Edebiyat Fakültesi: 4 Yıl
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: 4 Yıl
  • İletişim Fakültesi: 4 Yıl
  • Güzel Sanatlar Fakültesi: 4 Yıl
  • Spor Bilimleri Fakültesi: 4 Yıl
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: 2 Yıl
  • Meslek Yüksekokulu: 2 Yıl

Öğrenim gören öğrencinin kendi isteğiyle üniversiteden ayrılmak istemesinin dışında ilişiği kesilmez. Ancak öğrenim ücretinin ödenmediği durumlarda, öğrenciliği pasif olur. Öğrenim ücreti ödendiği takdirde öğrenci öğrenime devam edebilir. Disiplin cezası ile ilişik kesilir.