6
Akademik Kadro
260
Öğrenci
270
Mezun
PROGRAM BAŞKANININ MESAJI
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı’nın temel amacı başta Radyoloji olmak üzere Nükleer Tıp ve Radyasyon Onkolojisi bölümleri ile tanı ve tedavi süreçlerinde kullanılan yüksek teknolojiye sahip görüntüleme ve terapi sistemlerini (radyografi, nükleer görüntüleme, kompüterize tomografi, manyetik rezonans, radyodiagnostik, radyoterapi, ultrason, vb.) kullanabilen ve aldığı bilgiyi yorumlayabilme yeteneğine sahip sağlık çalışanı yetiştirmektir.
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı ‘Örgün ve İkinci Öğretim’ olmak üzere burs olanağı içeren iki programdan oluşmaktadır. Örgün Öğretim Programı gündüz öğrenimini kapsamakta, İkinci Öğretim Programı için de dersler gündüz programının öğretimi tamamlandıktan sonra başlamaktadır. Her iki programda da kendi alanında uzmanlaşmış ve saha deneyimi olan deneyimli öğretim elemanı kadrosu bulunmaktadır. Öğretim programı, radyolojik süreçlerin yanı sıra radyasyondan korunma ve koruma prensiplerini içine alacak şekilde oluşturulmuştur. Programda öğrencilerin evrensel bilginin ışığında, teknik bilginin yanı sıra etik değerler, hasta hakları, ekip çalışması ve iletişim gibi konularda da en üst düzeyde kazanım sağlayarak öğrenim görmesi amaçlanmıştır. Öğrencilere derslerde verilen teorik bilgilerin, devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde Radyoloji, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi ve ilgili bütün alanlarda (radyografi, tomografi, anjiyografi, mamografi, manyetik rezonans, gibi) uygulamalı eğitimle pekişmesi sağlanmaktadır.
Öğrenciler için çok sayıda seçmeli ders ile üniversitenin diğer fakülte ve bölümlerinden, kültürel ve entelektüel gelişmeye katkı sağlayacak Drama, Müzik, Girişimcilik, Yönetim ve Fotoğrafçılık, gibi dersleri alabilme olanağı sağlanmaktadır. Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile Avrupa ülkelerinde Üniversitemizin ikili anlaşmalar yaptığı üniversitelerde, İngilizce sınavını kazanan ve isteyen öğrencilerimiz eğitim olanağından yararlanmaktadır. Öğretim programı, öğrencilerin aldıkları diplomanın Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamak üzere, Bolonya sürecine uygun şekilde oluşturulmuştur.

Öğr. Gör. Neşe EVCİL
Program Başkanı