Program Hakkında:

Programın amacı; Optik müesseselerinde, cam üretim fabrikalarında ve göz klinik hastanelerinde optisyenlik hizmetlerini yürütebilen; hastalıkların göz rahatsızlıklarından, göz kusurlarından, cam hakkında bilgi sahibi olabilmen; müşterilere mağazaya girdikleri andan gözlüğün teslimatına kadar bütün işlemleri yapabilen; gözlük ile herhangi bir sıkıntıyı çözümleyebilen; cam kesme, tamir gibi işlemleri yapabilen; göz sağlık teknikleri hakkında bilgi sahibi olup bunları kullanabilen profesyonel optisyen yetiştirmektir.

Optisyenlik Programı, teorik bilgilerin yanında uygulamalara da ağırlık vermektedir. Uygun olan dersler, uygulama tabanlı öğretimle yürütülür ve öğrencinin mesleki uygulama, inceleme, değerlendirme becerisini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Kontenjanlar:

Optisyenlik Programı’nın eğitim dili Türkçe’dir. Örgün eğitim verilmektedir. Program kontenjanı 45 kişidir.

Kabul ve Kayıt Şartları:

Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslara göre öğrenci kabul edilir.

Verilen Derece:

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Optisyenlik alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur. Mezun kişi Optisyen unvanını alır.

Çalışma Alanları:

Bu programı başarılı bir şekilde tamamlayarak, program yeterliliklerini sağlayan öğrenciler 'Optisyenlik' derecesine sahip olurlar. Her geçen gün gereksinimin arttığı Optisyenlik Ön Lisans Programı’ndan mezun olan öğrenciler aşağıdaki kurumlarda çalışabilirler.

* Göz Hastaneleri

* Cam üretim fabrikalarında

* Cam / Gözlük toptancılıkta

* Optik Mağazalarında

* Özel Hastaneler

* Poliklinikler, klinikler

* Sağlık Ocakları

* Özel muayenehane hekimliklerinde

* Meslek derneklerinde

* Medikal malzemenin satış ve tanıtım işlerinde

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri:

* Fizik

* Optik ve Akustik Mühendisliği

* Fizik Mühendisliği

* Sağlık Yönetimi

* Acil Yardım ve Afet Yönetimi