İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencileri ‘Food Service Systems I’ dersi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezine teknik ziyarette bulundu.
Dr. Öğr. Üyesi Hilal Demirkesen Bıçak, Öğr. Gör. Merve Terzi ve Arş. Gör. Muhammed Bartu Varol gözetiminde gerçekleştirilen etkinlikte, merkez yetkilileri öğrencilere merkezin fiziki koşulları, mutfak ve yemekhane donanımları ile depolama ve satın almada benimsenen ilkeler; kullanılan üretim sistemleri ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan yöntemler hakkında detaylı bilgi verdi.
Geleceğin diyetisyenleri, toplu beslenme sistemlerinde mutfak ve yemekhane hizmetlerinin düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesinde diyetisyenlerin birinci derece sorumlu oldukları bilinciyle kendilerine aktarılan bilgileri dikkatli şekilde takip etti.
Öğrenciler günlük depo, kasaphane, sıcak mutfak, soğuk mutfak, sebze hazırlık, pastane ve erzak deposu bölümlerinde saha incelemesi yaptı.
Saha incelemesi sonrası öğrencilerin soruları kurum yetkililerince cevaplandı ve fotoğraf çekimi ile teknik gezi sona erdi.