İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen ‘’Cumhuriyetin 100. Yılında Beslenme Bilimi Konferansı’’ büyük ilgi gördü. Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Demirkesen Bıçak’ın açılış konuşması ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajıyla başlayan etkinlik, Cumhuriyet'in 100. yılına özel önemli bir bakış sunarak katılımcıları bilgilendirdi.
Dr. Öğr. Üyesi Demirkesen Bıçak, konuşmasında Cumhuriyetin Türkiye'nin modernleşme sürecindeki kritik rolünü vurgulayarak, "Bugün tüm katılımcılarımızla birlikte düzenlediğimiz konferansla Cumhuriyetin 100. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, Atatürk'ün liderliğinde Türkiye'yi çağdaş, laik, demokratik ve hukuk devleti olarak şekillendiren bir dönemin başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığa kavuşturduğu Türkiye'yi ekonomik ve sosyal alanda da ileriye taşımayı amaçlamıştır. Tarım bu süreçte büyük bir önem taşımıştır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak, 100 yıllık süreçte beslenme bilimine dair değerli bilgiler sunarak katkıda bulunmayı amaçladık" dedi.
Konferansta, Cumhuriyetin başlangıcından bu yana gıda ve beslenme alanındaki önemli gelişmeleri ele alan iki değerli konuşmacı yer aldı. Dr. Öğr. Üyesi Derya Dursun Saydam, Cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze tarım ve hayvancılık alanındaki değişimleri detaylı bir şekilde sundu. Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm ise güncel beslenme problemleri ve inovatif çözüm önerileriyle ilgili değerli bilgiler paylaştı.
Konferans hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.