İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. sınıf öğrencileri teknik gezi kapsamında Altınmarka Çikolata Fabrikası ile Detay Çikolata ve Kahve Fabrikasını ziyaret etti.
Teknik gezi kapsamında öğrenciler kakao çekirdeğinin işlenme aşmalarını, çekirdeğin toz kakao haline gelene kadarki aşamalarını, kakao çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilen akışkan kakaonun tüketiciye sunulabilir çikolata formuna ulaşana kadarki üretim aşamalarını yetkililerden öğrendiler.
Altınmarka Çikolata Fabrikası Kalite Güvence Yöneticisi Özlem Baydar, tesisin üretmiş olduğu ürün çeşitliliği, ürünler arasındaki farklar, özel diyet gereksinimi olan bireylere yönelik ürün üretim aşamasında uygulanan prosedürler hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verildi.
Üretim aşamalarının arka planındaki otomasyon sistemlerinin özellikleri ile çikolin ve çikolata gibi birbirine karıştırılan ürünlerin detayları hakkında da bilgiler verildikten sonra teknik gezi Detay Çikolata Fabrikası bölümünde devam etti.
Kalite Güvence Yöneticisi Duygu Gülen tarafından çikolata üretim ve paketleme aşamaları detaylı olarak anlatıldı. Detay Kahve Fabrikasında Kahve Kalite ve Arge mühendisi Öznur Kanca tarafından kahvenin çekirdekten evlere ulaşma süreci detaylı olarak anlatıldı.
Soru cevap kısmından sonra Altınmarka yetkililerinin çikolata ve kahve hediyeleri ile etkinlik son buldu.