2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Sahne Sanatları (Oyunculuk) Bölümü Özel Yetenek Sınavları Başlıyor!

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümüne ÖZEL YETENEK SINAVI ile alınacak öğrenci adaylarının başvuru koşulları, başvuru tarihleri ve sınav yönergeleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Özel Yetenek Sınavları 06 Ağustos 2020 Perşembe günü başlayacak ve Ağustos ayı boyunca her Perşembe gerçekleştirilecektir.

Sahne Sanatları Bölümü (Oyunculuk) Sınav Yönergesi

Sahne Sanatları Bölümü özel yetenek sınavına girecek adayların Türk ve dünya tiyatro literatüründen seçkin eserlerden alınmış dram ve komedi türlerinde birer tirad, bir şiir ve bir şarkı hazırlaması gerekmektedir.

Sınava girecek adayların rahat kıyafet giymesi önerilir.

Sınav Tarihleri: Ağustos ayı boyunca her Perşembe

Sınav Başlangıç Saati: 11:00

Sınav Yeri: -1. Kat Alev Ofluoğlu Konferans Salonu, Cevizlibağ Topkapı Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi

Sınava giriş için gerekli belgeler;

• 2020  TYT'de herhangi bir puan türünde 150 puan barajını aşmış olduğunu gösteren sınav sonuç belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

NOTLAR:

• Sınav başvurusu için Güzel Sanatlar Fakültesi Sekreterliği’nden randevu alınması gerekmektedir.

GSF Sekreterliği İletişim Bilgileri:

Fakülte Sekreteri: Caner Avcı

444 50 01-2017

E-posta: caner.avci@yeniyuzyil.edu.tr

• Özel Yetenek Sınavlarımız ücretsiz olup sınavdan 15 dakika önce yukarıda belirtilen belgelerle sınav noktalarında bulunmak gerekmektedir.

• Sınav sonuçları adaylara kısa mesaj yolu ile bildirilecektir.

ÖNEMLİ DUYURU:

Pandemi nedeniyle adaylar sınav salonuna 30 dakika ara ile alınacaktır. Gün içerisinde düzenli olarak dezenfekte işlemi yapılacak ve salon havalandırılacaktır.

Sınav süresince adayların maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını önemle rica ederiz.

Sınav Günü Bilgi ve Başvuru Merkezleri:

• Danışma,
  • 4. Kat Dekanlık Ofisi
  • Arş. Gör. Gonca Katman, E-posta: gonca.katman@yeniyuzyil.edu.tr
  • Arş. Gör. Ülkü Şahin, E-posta: ulku.sahin@yeniyuzyil.edu.tr

Sahne Sanatları Bölümünün Kontenjan, Ücret ve Burs Bilgileri:

Sahne Sanatları: 5 Öğrenci %100 Burslu / 25 Öğrenci %50 Burslu + %30 Sanata Destek Bursu

Öğrenim Ücreti: 13.871 TL (%50 Burs + %30 Sanata Destek Bursu eklenmiş ücret olup, sınavda başarılı olan tüm öğrencilerimiz bu burs üzerinden kayıt yaptırmaya hak kazanacaklardır.)

Ayrıntılı Bilgi:

Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınan bölümler hakkında detaylı bilgiyi üniversitemizin 444 50 01 santral numarasından 2017 veya 1409 numaralı dâhili hatlarından alabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 17.7.2020