HABERLER

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (İYYÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi ‘Girişimcilik’ dersi kapsamında, 'Gürkan Şef' olarak bilinen işletmeci Gürkan Topçu’yu konuk etti. Seminerde öğrencilere başarı hikâyesini ve hedeflerini anlatan Topçu, kaburga etinden yaptığı ‘Asado Burger’ lezzetiyle de damaklara hitap etti.
Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, İYYÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Akademisyenler ve Öğrenciler katıldı.
“Prof. Dr. Hacısalihoğlu: Gürkan şef tam bir başarı öyküsü”
Söyleşide bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hacısalihoğlu, "Gürkan Şef tam bir başarı öyküsü. Özellikle gençler; üniversite buluşmaları sadece bir bilgi akışı değildir, değer üretme becerisidir. Bu değerin yaşam boyu başarılarıyla, koyduğu kariyer hedefiyle, daha iyi başarabilme azmiyle bugün tanışacaksınız. Söyleyişiyi hayatınızın bundan sonraki süreçleriyle bağ kurarak dinleyin" dedi.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, ‘Girişimcilik’ dersinin önemine değinerek “Biz aslında öğrencilerimizin girişimcilik konusunda kendi kendilerini yetiştirmesini hedefliyoruz. Bu aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu’nun hedeflerinden birisi. Bu dersi alan öğrencilerimiz KOSGEB’ten sertifika alarak kendi iş yerlerini kurma şansına sahip oluyorlar. Bu ihtimali artırmak ve eğitimlerde sadece teoriyi değil, pratiğin getirdiği güzellikleri de yaşatmak ve onların heveslerini artırmak amacıyla zaman zaman konuklarımız oluyor. Bugün de Gürkan Şef konuğumuz oldu” dedi.
Türkiye'nin İlk Diplomalı Kasabı; Gürkan Şef
10 yaşından beri kırmızı ete tutkusu olduğunu söyleyen Gürkan Şef, Denizli'den İstanbul'a gelip mutfak sanatları akademisinde eğitim aldığını ve ardından İtalya'ya gittiğini dile getirdi. Gürkan Şef, "Sürekli pizza ve makarna yapıyorduk, ‘İçimdeki aşk bu değil’ deyip döndüm, bir mezbaha da staj yaptım. Kendimi daha da geliştirmek için İngiltere'ye gittim ve diploma aldım. Böylece Türkiye'nin ilk diplomalı kasabı unvanını kazandım. Ben hem eğitimli hem alaylıyım. İşin her aşamasında yer aldım. Denizlili emekli bir ailenin çocuğuyum, okul masraflarımı çıkarmak için okuldan sonra Etiler'de bir restoranda bulaşık yıkıyordum. O zaman 'bu caddede restoranım olur mu' diye hep hayal kuruyordum. Bir şeyleri çok ve içten istemek önemli ama aynı zamanda da çok çalışmalıyız" diye konuştu.
‘Gürkan Şef Et Sanatları Akademisi'ni açmak istediğini söyleyen Gürkan Topçu, "Çalışmalarımız devam ediyor. Okulda, İstanbul'un her yerinde kasaplık yapan meslektaşlarımıza hızlandırılmış bölüm açarak, onlara sertifika vermek istiyorum. Et üzerine uzmanlaşmak isteyen arkadaşlarımız için de bir bölüm açacağız" dedi.
“İşe Giderken Ayaklarım Hiç Geri Gitmedi”
Başarısının püf noktasını ‘inanmak ve çok çalışmak’ olarak tanımlayan Gürkan Şef, "Bir gün bile yataktan kalktığımda 'bugün yine mi işe gideceğim?' demedim. Ayaklarım hiçbir zaman geri geri gitmedi. Demek ki yaptığınız işi seviyorsunuz. Bir daha dünyaya gelsem işimi seçme şansım olsa aynı işi yapmak isterdim" ifadelerini kullandı.
Gürkan Topçu; söyleşinin sonunda öğrencilere yemek kitabını imzalarken, kendi markası olan özel soslu Asado Burger'i de pişirerek küçük bir sunum yaptı.