HABERLER

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, sağlık ve beslenme alanındaki yenilikçi etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Uzman Diyetisyen İrem ERDEM katılımıyla gerçekleştirilen 'Glutensiz Tarifler' temalı workshop etkinliğinde, öğrenciler bir uzmanla çalışabilme ve bilmediklerini öğrenme imkanı buldu.
Dr. Schar Turkey Beslenme Proje Müdürü Uzman Diyetisyen İrem ERDEM'in katılımıyla düzenlenen etkinlikte, glutensiz un kullanılarak pizza, portakallı kurabiye, tereyağlı kurabiye, mozaik pasta ve dereotlu poğaça tarifleri öğrencilere adım adım aktarıldı.
Öğrenciler, hazırlanan tarifleri tatma fırsatı bulurken, Uzm. Dyt. İrem Erdem'e sektördeki gelişmeler ve glutensiz ürünler hakkında merak ettikleri soruları da yöneltme imkanı elde ettiler.
Etkinlik kapsamında özellikle çölyak hastaları için büyük önem taşıyan glutensiz ürünler hakkında detaylı bilgi paylaşılırken, öğrenciler, bu alandaki bilgi ve deneyimlerini artırma şansı buldu.
Workshop etkinliğinin sonunda Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal DEMİRKESEN BIÇAK, Uzm. Dyt. İrem Erdem'e teşekkür belgesini takdim ederek, etkinlik anısına bir fotoğraf çekildi.