Bölümümüz Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) alanlarının gerektirdiği bilgi, tutum ve becerilere sahip, donanımlı meslek elemanları yetiştirmektedir. Herhangi bir mesleği yapabilmek için üç konuda yetkin olmak gerekir: Genel kültür, mesleğin alan bilgisi ve uygulama becerisi... Web sayfamızdaki öğretim programını incelerseniz; radyo, televizyon ve sinema mesleğinin bu üç boyutunu da kazandıracak derslere yer verildiğini kolayca görebilirsiniz.

Öğretim olanaklarımız. Öğrencilerimizi yetiştirmek için deneyimli öğretim elemanlarımız; uygulama yapacakları laboratuvar ve stüdyolarımız vardır. Fakültemiz; üç kameralı bir TV stüdyosu, radyo ve fotoğraf stüdyosu, kurgu setleri ve bilgisayar laboratuvarlarına sahiptir. Meslek derslerinin tamamı bu stüdyo ve laboratuvarlarda yapılmaktadır.

RTS öğrencileri birinci sınıfın bahar döneminden başlayarak TV programı ve videolar çekmeye başlıyor; sonraki yıllarda bunlara belgesel, klip, kurmaca film çekimleri, radyo programları ekleniyor. Öğrencilerimizin hazırladığı programlardan seçtiklerimizi; üniversitemizin web sitesi üzerindeki“tv.yeniyuzyil.edu.tr ve “radyo.yeniyuzyil.edu.tr  bağlantılarından yayınlıyoruz; üstelik öğrencilerin kendi isimleriyle…

Mezunların Çalışma Alanları. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarının; görsel-işitsel medyayı kullanan bütün özel ve kamu iş yerlerinde çalışma olanağı vardır. Radyo Televizyon ve Sinema; eğlenceden haberleşmeye, tanıtıma, bilgilendirme ve eğitime, pazarlama ve seyahate kadar yaşamın her alanında kullanılan, bu alanları değiştirip dönüştürmek için başvurulan üretim sektörleridirler. RTS Bölümü mezunlarının yapımcı, yönetmen, kameraman, ışıkçı, sesçi, kurgucu… gibi mesleklerde yoğun olarak çalıştıklarını her kes bilir. Bunların ötesinde; bakın internete, cep telefonlarınıza, metro ve tramvaylara, banka ya da hastanelerdeki televizyon monitörlerine… her yanımız görüntülerle çevrili. İşte RTS Bölümü, örnek olarak saydığım bu ekranlarda gösterilen videoları hazırlayabilen elemanlar yetiştirmektedir.

Görsel-işitsel teknolojilerin kullanım alanlarının giderek genişlemesi, RTS mezunları için yeni iş olanağı demektir. Artık görsel bir dünyada yaşıyoruz. Genelde internet, özelde sosyal medya olarak bilinen bu dünya; Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) bölümlerinin geleneksel çalışma alanlarını; sosyal medya üzerinden yapılan tanıtım, pazarlama, satın-alma, bankacılık, bilgiye ulaşım, bilgilerin ve olguların paylaşımı yönünde genişletmiştir. Bu alanlarda yoğun olarak kullanılan videoların hazırlanması tam da RTS bölümü mezunlarının işidir. Belgesel, reklam, film, kurmaca ya da klip hazırlamadaki bilgi ve becerilerini; artık sosyal medya için hazırlanacak kısa ses ve görüntü programları için de kullanmaktadırlar.


Bölümün Özellikleri • RTS Bölümünün eğitim dili Türkçedir. Ancak isteyen öğrenciler, bir yıl süreli İngilizce hazırlık eğitimi alabilmektedir. Ayrıca; öğretim programda görülebileceği gibi,dört yılın her döneminde İngilizce derslerimiz vardır.

• Bölüm öğrencilerine son iki yılda ders seçme olanağı tanınmıştır. Her dönem ikişer ders seçme hakları vardır. Bunda amaç, ilgi duydukları alanda öğrencilerimizin kendilerini daha da geliştirmeleridir.

• Bölümümüzde staj zorunluluğu vardır. Üçüncü yılın yaz tatilinde; meslekleriyle ilgili bir iş yerinde 30 iş günü uygulama yapmaları ve iş disiplini edinmeleri sağlanmaktadır.

• Öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrensin diye; uygulama dersleri televizyon stüdyosu, radyo stüdyosu, fotoğraf stüdyosu ve bilgisayar laboratuvarlarında yapılmaktadır.

• Gerekli şartları yerine getirmeleri ve istemeleri durumunda; öğrencilerimizin yandal ya da çift anadal yapma imkanları bulunmaktadır.