8

Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Tıbbi Mikrobiyoloji
Tıbbi Mikrobiyoloji

https://yeniyuzyil.edu.tr

https://cmsapi.yeniyuzyil.edu.tr/api

https://cmsapi.yeniyuzyil.edu.tr

HABERLER

Tüm Haberler

4

Akademik Kadro

0

Öğrenci

0

Mezun

8

Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Tıbbi Mikrobiyoloji
Tıbbi Mikrobiyoloji

https://yeniyuzyil.edu.tr

https://cmsapi.yeniyuzyil.edu.tr/api

https://cmsapi.yeniyuzyil.edu.tr

KOORDİNATÖRÜN MESAJI

Genel Bilgi

 

Tıbbi Mikrobiyoloji insan ile ilişkili mikroorganizmaları inceleyen bir bilim dalıdır. Mikroplar sadece hastalık etkeni değildirler; aynı zamanda insan ile kurdukları mutalist ilişki sebebiyle insan vücudunun işlevsel bir organı olarak da tanımlanıp insanların sağlıklı bir yaşam sürebilmelerinde önemli rol oynarlar. Bu nedenle, Mikrobiyoloji ve özellikle mikropların insanda infeksiyon hastalıkları etkenleri oldukları için önem kazanan Tıbbi Mikrobiyoloji bir bilim dalı her zaman önemli olmuştur ve önemini korumaya devam edecektir. Tıbbi Mikrobiyoloji alanında mikropların yol açtığı hastalıkların, sadece tanı ve tedavileri değil, günümüzde özellikle mikrop – insan ilişkileri çerçevesinde hücresel ve moleküler düzeyde oluşum mekanizmalarını konu alan çalışmalar da ağırlık kazanmaktadır. Bu çalışmaların ağırlık kazanmasının tek nedeni, akademik merak olmayıp, bu hastalıkların tanı, tedavi ve daha da önemlisi önlenmeleriyle ilgili daha güçlü buluşlar ortaya koymalarıdır.

 

Tıbbi Mikrobiyoloji Yüksek Lisans Programı’nın amacı, ilgili alanlarda lisans eğitimini tamamlamış olan kişileri, disiplinler arası bir anlayışla yetiştirmek ve onlara bağımsız araştırma yapabilecekleri bilgi ve beceriyi kazandırmaktır. Bunu yaparken, bir problemi görmeye ve çözmeye odaklı çalışmayı teşvik ederek, ülkemize analiz ve sentez yeteneği güçlü olan kişiler kazandırmak da başlıca hedeflerimizdendir. Açılması planlanan bu yüksek lisans programı kapsamında öğrencilerin mikrobiyoloji ile birlikte infeksiyon biyolojisinin de temel konusu olan mikrop-konak ilişkileri ve bu ilişkilerin bir sonucu olarak oluşan infeksiyon hastalıklarının patogenezi, konak bağışıklık sistemi gibi konularda da temel düzeyde bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir. Mezun olan öğrenciler bu konular ışığında ayrıca “Klinik Mikrobiyoloji” laboratuvarlarında hangi klinik örneğin, hangi koşullarda, hangi inceleme yöntemleri ile değerlendirilmesi ve sonuçların nasıl raporlanması gerektiği ile ilgili temel düzeyde bilgi sahibi olurlar.


Program Profili

 

Tıbbi Mikrobiyoloji Yüksek Lisans Programı’nın amacı, ilgili alanlarda lisans eğitimini tamamlamış olan kişileri, disiplinler arası bir anlayışla yetiştirmek ve onlara bağımsız araştırma yapabilecekleri bilgiyi ve beceriyi kazandırmaktır. Bununla birlikte bir problemi görmeye ve çözmeye odaklı çalışmayı teşvik ederek, ülkemize analiz yeteneği güçlü olan kişiler kazandırmak başlıca hedeflerimizdendir. Yüksek lisans programında, pek çok alanda etkin olabilecek hem ülkemiz hem de dünya genelinde, gereksinimleri karşılamaya katkıda bulunabilecek araştırmacılar yetiştirmeyi planlanmaktadır. Mezunlarımız lisansüstü eğitimlerine devam ederek üniversitelerde ya da araştırma merkezlerinde akademik kariyerlerini sürdürebilir veya sağlık, endüstri, tarım gibi ihtiyaç duyulan alanlarda çalışma imkânı bulabilirler.


Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuru ve Kabul Koşulları

 

Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Moleküler Genetik, Kimya, Kimya Mühendisliği, Genetik Mühendisliği, Biyoteknoloji lisans mezunları, isteyen Veterinerlik, Eczacılık ve Diş Hekimliği mezunları ile ilgili Enstitülerin tezsiz mikrobiyoloji yüksek lisans mezunları başvuru yapabilirler. Eğitim dili Türkçe olacaktır.

Doç. Dr. Defne GÜMÜŞ

Koordinatör

VİDEO GALERİ