Anasayfa / Akademik / Yüksekokullar / MYO
Aktivite ve Duyurular
Novus Otel İşletme ve Danışmanlık Şirketi Kurucusu Emrullah Akçakaya’yı Ağırladık

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Kariyer Merkezi tarafından 11-13 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenen 1. Kariyer Fuarına, sektörün duayen isimlerinden Emrullah AKÇAKAYA (Novus Otel İşletme ve Danışmanlık Şirketi) ve İYYU mezunlarından Mustafa LAÇİN’i (Ramada Hotel Suites By Wyndham İstanbul Golden Horn Hotel Ön Büro) konuk etti.

MYO Programlarından öğretim eleman ve öğrencilerinin ilgi gösterdiği söyleşide, öğrencilere sektör hakkında bilgilendirme, kariyer seyrine dair dikkat edilecek hususlar ve şu anda sektörde yaşanmakta olan detaylar ve geleceğin turizmi konularında bilgiler verilip, gelen sorular cevaplandırıldı.

Diğer taraftan İYYU muzunu Mustafa LAÇİN’in, çalışma hayatında yaşadıkları ve özellikle “şimdi okulda olsaydım” vurgusuyla öğrenci arkadaşlara sıraladığı tavsiyeler keyifle dinlendi.

Emrullah Akçakaya

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunu olan Emrullah Akçakaya; 30 yılı aşkın meslek hayatının yaklaşık 15 yılını Hilton grubunda, 6,5 yılını Swissotel’lerinde ve 7,5 yılını da Dedeman grubunda çeşitli yöneticilik ve üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev yaparak tamamlamıştır.

Meslek hayatı boyunca birçok sektörel Sivil Toplum Kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik görevlerinde bulunan Emrullah Akçakaya 2017 – 2019 yıllarında Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinde (TTYD) Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunarak Turizm Sektörü adına yapılan birçok çalışmada aktif olarak ta yer almıştır. Halen 2020 Nisan ayında kurduğu “Novus Otel İşletme ve Danışmalık” şirketi ile sektörel birikim ve tecrübelerini otel yatırımcılarıyla, proje geliştirme firmalarıyla, otel işletme şirketleriyle ve finansman kuruluşlarıyla paylaşmaya devam etmektedir.

Mustafa Laçin

Mezunumuz Mustafa LAÇİN, öğrencilik yıllarında başlattığı azimli çalışmalarının karşılığını, Ramada Grubunun güzide bir noktasında toplamaya başlamıştır.

Yayınlanma Tarihi : 7.6.2021
Öğrenci ve Akademisyenlerimiz Sirha İstanbul’u Gezdi

Üniversitemiz Turizm-Otel İşletmeciliği Programı öğrenci ve akademisyenleri Restoran, Otel ve Yiyecek- İçecek Profesyonellerini bir araya getiren Sirha İstanbul Fuarı’nı ziyaret etti.

Üniversitemiz Turizm-Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, Öğretim Görevlileri Sn. Hüseyin Altınel, Gülçin Serce Dinçkol, Gizem Şahin ve Deniz Sulu’nun eşliğinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Sirha İstanbul Fuarı’nı ziyaret ettiler. Akademisyen ve öğrencilerimiz fuarda stantları gezerek yetkililerden sektördeki gelişmelere ilişkin dair bilgiler aldılar.

Yayınlanma Tarihi : 20.11.2019
Turizm Sektöründe İstihdam Paneli Yapıldı
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Turizm Sektöründe İstihdam; Eleman Bulamayan Sektör Mü? Sektör Bulamayan Eleman Mı? isimli bir panel düzenledi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen panele, Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TUROYD Başkanı Ali Can AKSU, Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TUROYD Onursal Başkanı İhsan TÜRKUS ve WOW İstanbul Hotels & Convention Center Genel Koordinatörü Ziya CİHAN konuşmacı olarak katıldı.

Panelde öğrencilere kariyer yaşamına ve iş başvuru süreçlerine ilişkin detaylı bilgiler verildi.

Yayınlanma Tarihi : 30.4.2019
MYO Öğretim Görevlisi Hüseyin Altınel Turizmcilere Hitap Etti

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Turizm-Otel İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Altınel, turizm sektör temsilcileri ile akademisyenlerin bir araya geldiği toplantıda bir konuşma yaptı.

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD), İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel’de ‘1. Akademisyenler Toplantısı’nda turizmin can damarı olan üniversitelerin turizm bölümü öğretim üyeleri ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Toplantıda; Meslek Yasası, Kariyer Planlama, İstihdam ve Sertifikasyon Konuları masaya yatırıldı. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm ve Turizm-Otel İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Altınel, toplantıda turizm ve hizmet algısı konulu bir konuşma yaptı. Altınel konuşmasında turizm eğitimi müfredatı içinde hizmet algısının yeterince verilmediğine değinerek, “Sektörel çalışmalarda hizmet kalitesi bu durumdan olumsuz etkilenerek arzulanan sonuca ulaşamamaktadır” dedi. Turizm sektöründe çok fazla sorun bulunduğunun altını çizen Altınel, “Bizler de bu sorunların çözümü için bizler de hem akademik düzeyde hem de sektör pratiğinin içinden edindiğimiz bilgilerle elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Turizm Otel Yöneticileri Derneği’nin toplantıdan çıkan raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunacağı kaydedildi.

Yayınlanma Tarihi : 1.10.2018