Anasayfa / Akademik / Yüksekokullar / MYO
Aktivite ve Duyurular
Öğr. Gör. Gülçin Dinçkol Kastamonu Tabiat Turizm Sempozyumunda Bildiri Sundu

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi koordinasyonunda Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle 22-26 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşen Kastamonu Tabiat Turizm Sempozyumuna İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğr. Gör. Gülçin SERCE DİNÇKOL ‘Kastamonu’daki Doğa Temelli Rekreatif Faaliyetleri Konu Alan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi’ başlıklı bildiriyle katıldı.

Yayınlanma Tarihi : 29.11.2021
Novus Otel İşletme ve Danışmanlık Şirketi Kurucusu Emrullah Akçakaya’yı Ağırladık

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Kariyer Merkezi tarafından 11-13 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenen 1. Kariyer Fuarına, sektörün duayen isimlerinden Emrullah AKÇAKAYA (Novus Otel İşletme ve Danışmanlık Şirketi) ve İYYU mezunlarından Mustafa LAÇİN’i (Ramada Hotel Suites By Wyndham İstanbul Golden Horn Hotel Ön Büro) konuk etti.

MYO Programlarından öğretim eleman ve öğrencilerinin ilgi gösterdiği söyleşide, öğrencilere sektör hakkında bilgilendirme, kariyer seyrine dair dikkat edilecek hususlar ve şu anda sektörde yaşanmakta olan detaylar ve geleceğin turizmi konularında bilgiler verilip, gelen sorular cevaplandırıldı.

Diğer taraftan İYYU muzunu Mustafa LAÇİN’in, çalışma hayatında yaşadıkları ve özellikle “şimdi okulda olsaydım” vurgusuyla öğrenci arkadaşlara sıraladığı tavsiyeler keyifle dinlendi.

Emrullah Akçakaya

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunu olan Emrullah Akçakaya; 30 yılı aşkın meslek hayatının yaklaşık 15 yılını Hilton grubunda, 6,5 yılını Swissotel’lerinde ve 7,5 yılını da Dedeman grubunda çeşitli yöneticilik ve üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev yaparak tamamlamıştır.

Meslek hayatı boyunca birçok sektörel Sivil Toplum Kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik görevlerinde bulunan Emrullah Akçakaya 2017 – 2019 yıllarında Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinde (TTYD) Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunarak Turizm Sektörü adına yapılan birçok çalışmada aktif olarak ta yer almıştır. Halen 2020 Nisan ayında kurduğu “Novus Otel İşletme ve Danışmalık” şirketi ile sektörel birikim ve tecrübelerini otel yatırımcılarıyla, proje geliştirme firmalarıyla, otel işletme şirketleriyle ve finansman kuruluşlarıyla paylaşmaya devam etmektedir.

Mustafa Laçin

Mezunumuz Mustafa LAÇİN, öğrencilik yıllarında başlattığı azimli çalışmalarının karşılığını, Ramada Grubunun güzide bir noktasında toplamaya başlamıştır.

Yayınlanma Tarihi : 7.6.2021
Turizm-Otel İşletmeciliği Programı Öğrencileri Uzakrota Travel Summit 2019’a Katıldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm-Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri İstanbul’da düzenlenen Uzakrota Travel Summit 2019’a katıldı.

Turizm-Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerimiz, Öğretim Görevlileri Sn. Hüseyin ALTINEL, Gülçin SERCE DİNÇKOL, Gizem ŞAHİN ve Deniz SULU’nun eşliğinde sektörün en önemli buluşmalarından biri olan ve Hilton İstanbul Bosphorus’da düzenlenen Uzakrota Travel Summit 2019’a katılarak turizm sektörünün nabzını tuttu.

2018 yılında Bidroom tarafından Dünyanın en etkili 10 turizm etkinliğinden birisi ve 2019 yılında da Japonya merkezli küresel tur operatörü HIS Travel tarafından Dünya’nın en etkili 5 turizm etkinliğinden birisi seçilen Uzakrota’da bu yıl 150 üst düzey konuşmacı, 500’den fazla marka, 100’den fazla stand katılımcısı ve 4000 üzerinde katılımcı yer aldı.

Bu yıl üç ayrı salonda düzenlenen Uzakrota Travel Summit 2019’a katılan öğrenci ve öğretim görevlilerimiz fuar ziyareti sırasında yetkililerden sektördeki gelişmelere ilişkin bilgiler aldılar.

Yayınlanma Tarihi : 17.12.2019
Öğrenci ve Akademisyenlerimiz Sirha İstanbul’u Gezdi

Üniversitemiz Turizm-Otel İşletmeciliği Programı öğrenci ve akademisyenleri Restoran, Otel ve Yiyecek- İçecek Profesyonellerini bir araya getiren Sirha İstanbul Fuarı’nı ziyaret etti.

Üniversitemiz Turizm-Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, Öğretim Görevlileri Sn. Hüseyin Altınel, Gülçin Serce Dinçkol, Gizem Şahin ve Deniz Sulu’nun eşliğinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Sirha İstanbul Fuarı’nı ziyaret ettiler. Akademisyen ve öğrencilerimiz fuarda stantları gezerek yetkililerden sektördeki gelişmelere ilişkin dair bilgiler aldılar.

Yayınlanma Tarihi : 20.11.2019