Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Güzel Sanatlar Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Doç. Dr. Çiğdem Kılıç Türk Tiyatrosunun Tarihi Serüvenini Anlattı

Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Kılıç, Sanat Bilimi ve Festivali Programı bünyesinde "Türk Tiyatrosunun Tarihi Serüveni" başlıklı bir seminer verdi.

21 Mayıs-2 Temmuz arasında devam eden Festival'de Kılıç, Türk tiyatrosunun binlerce yıldır var olan sanat ve gösteri anlayışının, Köy Seyirlik Oyunları, Meddah, Karagöz, Ortaoyunu gibi geleneksel Türk tiyatrosu için büyük değer taşıyan tiyatro oyunlarının öneminden bahsetti. Ayrıca bugün var olan Türk tiyatrosunun temel taşlarının neler olduğu, hangi aşamalardan geçerek tiyatromuzun bugünkü durumuna ulaştığını uzun soluklu bir seminerle katılımcılarla paylaştı.

Yayınlanma Tarihi : 14.6.2022
Doç. Dr. Çiğdem KILIÇ Köçek ve Zenne Kültürünü Anlattı

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem KILIÇ, Viyana Don Juan Archiv ve iTi – International TheatreI Institutevof UNESCO Centra Austria tarafından düzenlenen EUROPE AND EUROPEANS ON THE OTTOMAN / TURKİSH STAGE AND THE ESTABLİSHMENT OF OPERA İN TURKEY FROM THE UNTİL THE MID-20TH CENTRURY adlı sempozyuma aldığı davet üzerine; “Köçeks, Tavşanoğlans and Zennes in Ottoman Performances from the 17th Century to the 19th Century” başlıklı sunumu ile katıldı.

Doç. Dr. Çiğdem KILIÇ, Osmanlı İmparatorluğu döneminde dans kültürünün erkek dansçıların gösterilerinin ve oyunculuğun tarihi gelişimi ve özellikleri ile ilgili bilgiler verdi. Özellikle Köçek ve Zenne kültürü üzerine konuşan Kılıç, Osmanlı İmparatorluğunda performans sanatları üzerine de açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma Tarihi : 14.6.2022
Dr. Öğr Üyesi Ümran Özbalcı Aria Mail Art Exhibit 2022 Spontaneous Inspıratıon Sergisine Katıldı

İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ümran Özbalcı Aria, The ARTLIFE Foundation’da gerçekleştirilen Mail Art Exhibit 2022 Spontaneous Inspıratıon sergisine “Abstract Forms” (Soyut Formlar) isimli eseriyle katıldı.

Sanatçı: Ümran Özbalcı Aria

Eser adı: Abstract Forms(Soyut Formlar)

Teknik: Mixed Media on Paper(Kağıt Üzerine Karışık Teknik)

Yıl: 2022

Yayınlanma Tarihi : 8.6.2022
Dr. Öğr. Üyesi Ümran Özbalcı Aria A Tribute to Yoko Ono Sergisine Katıldı

Dr. Öğr Üyesi Ümran Özbalcı Aria, TPao (Transformative Power of Art Journal) Uluslararası Multimedya  Akademik Dergisinin düzenlediği A Tribute to Yoko Ono sergisine 'Respect to Yoko Ono' eseriyle katıldı.

Sanatçı: Ümran Özbalcı Aria

Eser adı: Respect to Yoko Ono

Teknik: Digital Art

Yılı: 2022

Yayınlanma Tarihi : 2.6.2022
“Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” İsimli tiyatro Oyunu Sergilendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü 4.sınıf öğrencileri, sahneledikleri “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” isimli tiyatro oyunuyla bitirme projelerini tamamladılar.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen gösteriye, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Haldun Taner’in yazdığı ve Yönetmenliğini Öğr. Gör. Şirin Ergüven Hamşioğlu’nun yaptığı oyunun  ışık kumandasında Mehmet Emir İnci, müziğinde ise Tuna Kurtkan yer alırken; oyuncu kadrosunda Ayşe Kement, Ceylin Üstündağ, Damla görmez, Ersin Bağcıoğlu, Eylül Aleyna Pakgüç, Mustafa Çevik, Ozan Özgür Beker, Samet Kerim Akan, Sıdıka Yıldırım, Kaan Eralp, Yasin Yıldız ve Yeşim Türkmen performans sergiledi. Yardımcı oyuncu kadrosunda ise Eyüp Fındık, Canberk Yapıcı, Nebi Sefa İşkur, Segay Zorer ve Hüseyin Can Kaçar yer aldı.

Yayınlanma Tarihi : 2.6.2022
Dr. Öğr Üyesi Ümran Özbalcı Aria Pakistan Uluslararası Çağdaş Sanat Festivaline Katıldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ümran Özbalcı Aria, Pakistan Uluslararası Çağdaş Sanat Festivaline Spring/Bahar eseriyle katıldı.

Yayınlanma Tarihi : 30.5.2022
PERSONA Sergisi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 'PERSONA' isimli sergiyle katıldı.

Halıcıoğlu Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinde açılan ve küratörlüğünü Dr. Öğr Üyesi Ümran Özbalcı Aria’nın yaptığı sergiye, Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Beyoğlu Kültür Yolu Festivali İçerik Koordinatörü Alper Gökser, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk İşeri, Rektör Danışmanı Gülçin Mete, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aydan Açıkgöz ve akademisyenler katıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Halıcıoğlu Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi 4.kat salonunda sergilenen proje, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarının çalışmalarından oluşuyor.

Sergi Küratörü: Dr. Öğr Üyesi Ümran Özbalcı Aria

Sergide eserleri yer alan Akademisyenler:

Dr. Öğr Üyesi Ümran Özbalcı Aria

Öğr. Gör. Elshan Vakhshouri

Öğr. Gör. Fatemah Seba Jafari

Arş. Gör. Ülkü Sönmez

Persona Hakkında

Persona, oyuncuların çeşitli rolleri canlandırırken taktığı maske anlamına gelir. Jung, bu kelimeyi insanın kendisi olmayan bir karakteri yaşaması anlamında kullanmıştır. Başka bir deyişle, toplumun onayını almak için, insanın dış dünyaya karşı taktığı maskedir.

Doğduğumuz dünya çok acımasız, ama aynı zamanda ilahi bir güzelliği var. Anlamlı oluşunun mu, yoksa anlamsızlığının mı ağır bastığına karar vermek, insanın yapısına bağlı...

Carl Gustav Jung

Yayınlanma Tarihi : 25.5.2022