Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Eczacılık Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
‘Kadına Yönelik Şiddet’ Paneli Düzenlendi
title

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü Haftası kapsamında, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ‘Kadına Yönelik Şiddet’ isimli bir panel düzenledi.

Açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar’ın yaptığı etkinliğe, panelist olarak Emekli Uzman Eczacı Belkıs ÜNVER, Prof. Dr. Ersi KALFOĞLU, Doç. Dr. Meriç KARACAN, Dr. Öğr. Üyesi Gavril PETRİDİS ve Öğr. Gör. Sotiri KALFOĞLU katıldı.

Panelde konuşmacılar kadına yönelik aile içi şiddet, tarihte kadına karşı şiddet, Dünyada ve Türkiye’de kadına yönelik şiddet konularında detaylı bilgiler paylaştı.

Yayınlanma Tarihi : 30.11.2018
İlaç Sektöründe İyi İmalat Uygulamaları (GMP) Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Amgen&Mustafa Nevzat İlaç San. A.Ş.’den Ecz. Ayla Kurtuluş ve Ecz. Nihal Oruç’u davet etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen ‘İlaç Sektöründe İyi İmalat Uygulamaları  (GMP)’ Konferansına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Sermin Biçer, konukların mesleki kariyerleri hakkında kısa bilgiler verdikten sonra “Enjektabl ürünler, antikanser ürünler, antibiyotikler ve pek çok hastane steril ürünleri konusunda Amgen&Mustafa Nevzat ülkemizde lider bir kuruluştur. Amgen, 2012 yılında Türkiye’de 90 yıllık deneyimi olan Mustafa Nevzat’ı bünyesine katarak hem bölgesel, hem de Türkiye dışında ilaç üretimi ve ihracat yapabilmek için yatırım yapmıştır. Amgen, biyoteknoloji üreten ve geliştiren en büyük firmalardan biridir” dedi.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar “Bugün, çok heyecan duyulacak bir konu gündeme gelecek. Bu iki güzel konuşmacının sunumları ile ilaçta kalite, iyi imalat uygulamaları konusunda bilgilerimiz artacak ve pekişecektir” dedi.

Amgen&Mustafa Nevzat Teknik Operasyonlar ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdürü Ecz. Ayla Kurtuluş, yaptığı sunumda teknik operasyonlar, uluslararası pazarlar ve iş geliştirme konuları hakkında öğrencilere detaylı bilgiler vererek “Amgen, bir biyoteknoloji devi. Daha çok 6 ayrı tedavi alanında yenilikçi ilaçlar geliştiriyor ve üretiyor. Onkoloji, kemik hastalıkları, kardiyovasküler, romatoloji, nöroloji ve nefroloji alanında çok etkin ilaçları var. Amgen, Gen araştırmalarından bitmiş ürün üretimine kadar tam bir entegre biyoteknoloji kapasitesine sahip” dedi.  İlaç üretim-geliştirme süreci hakkında da detaylı bilgiler paylaşan Kurtuluş, öğrencilere kariyer hayatlarına ilişkin ipuçları vererek sunumunu noktaladı.

Amgen&Mustafa Nevzat Üretim Müdürü Ecz. Nihal Oruç, katılımcılara GMP kavramı hakkında bilgiler vererek, “GMP, ürünlerin kalite standartları ve amaçlanan kullanım bilgilerine göre, ruhsatında yer alan bilgileri ve ürün spesifikasyonunu ve kontrol edilmesini güvence altına alan işlemlerin tümüne verilen isimdir” dedi. Neden GMP’ye ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Oruç, GMP’nin temel gereklilikleri hakkında da akademisyenleri ve öğrencileri aydınlatarak sunumunu noktaladı.

Konferans, çiçek takdiminin ardından sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 21.11.2018
Eczacılık Fakültesi Oryantasyon Etkinliği Öğretim Üyeleri ile Öğrencileri Kaynaştırdı
title

Eczacılık Fakültesi’nin düzenlediği oryantasyon programı yeni öğrencilerimizle öğretim üyelerinin tanışmasının yanı sıra üst sınıflarla kaynaşmalarına da ortam oluşturdu.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 24-25 ve 26 Eylül tarihlerinde üç gün süren oryantasyon etkinliği düzenledi. Dekan Prof. Dr. İmer Okar’ın açılış konuşması ile başlayan etkinliğin ilk gününde öğrencilere üniversiteyi tanıtan bilgilendirmeler yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde öğrenciler Öğretim Üyeleriyle tanışma imkanı bulurken, dersler, Erasmus, staj imkanları gibi konularda bilgi sahibi oldular. Etkinliğin üçüncü gününde ise ‘Hazine Avı’ isimli grup etkinliği yapılırken, öğrenciler yoga ve karaoke yapma fırsatı buldular. Oryantasyon etkinliklerinin son gününde ise üniversitemizin fuaye alanında 1’inci sınıf öğrencileri ile öğretim üyeleri ve üst sınıflarda okuyan öğrencilerle bir araya geldiler. Oldukça sıcak ve samimi geçen buluşmada öğretim üyeleri ile öğrenciler sohbet etme imkânı buldular.

Yayınlanma Tarihi : 2.10.2018
Üniversitemiz Öğretim Üyesinden ‘Kanser Moleküler Biyolojisi’ Kitabına Akademik Katkı
title

İstanbul yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Elif Sinem İplik, Türkiye’de kanser alanında çalışan çok sayıda bilim insanı tarafından kaleme alınan “Kanser Moleküler Biyolojisi” kitabının yazarları arasında yer aldı.

Tüm dillerde basılan kanser kitaplarının incelenmesiyle içeriği hazırlanan kitap 40 bölümden oluşan kitap bu alandaki ilk Türkçe kitap olma özelliğini taşıyor. Kitabın bölümler arasında, üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Elif Sinem İplik’in İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedia Çakmakoğlu ile birlikte kaleme aldığı “Onkogenler” bölümü yer alıyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Elif Sinem İplik, hastalık ve ölüm ilişkisi incelendiğinde kansere bağlı ölümlerin istatistiksel bilgilere göre 2020 yılında sayıca 15 milyonu geçeceği öngörüldüğünü belirterek, “Kanser, genel hatları ile hücre bölünmesinin kontrolünün kaybedilmesi ile başlayan hasarlı ve/veya istenmeyen hücrelerin kaybı ve apoptoz arasındaki dengenin bozulması ile sonuçlanan bir hastalıktır. Bu bağlamda gerek dünya da gerek ülkemizde kanserin tanısı ve tedavisine yönelik araştırmalar yapılmakta ve kanserin moleküler mekanizması aydınlatılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Yayınlanma Tarihi : 4.7.2018