Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Eczacılık Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Eczacılık Fakültesi Mezuniyet Proje Sunumları

Covid-19 Pandemisi tedbirleri kapsamında YÖK Yürütme Kurulunun kararları doğrultusunda, tüm üniversitelerde olduğu gibi İstanbul Yeni Yüzyıl Eczacılık Fakültesi’nde de uzaktan (online) eğitime 16 Mart 2020 tarihinden itibaren geçiş yapıldı. Bu zorlu süreçte öğrencilerimiz 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Projelerini online olarak sundular ve mezuniyetlerini başarıyla tamamladılar.

Mezunlarımızdan Eczacı Diyetisyen Aybüke GÜRBÜZ, bu dönemde Mezuniyet Projesini tamamlayarak online sınavını başarıyla geçen öğrencilerimizden biri oldu.

Yayınlanma Tarihi : 9.10.2020
25 Eylül Dünya Eczacılık Günü Kutlaması Hakkında
Sevgili Akademisyenlerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz, Sevgili Mezunlarımız ve Tüm Eczacılarımız, 25 Eylül 2020 Dünya Eczacılık gününüz kutlu olsun.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
Eczacılık Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. İmer OKAR
Yayınlanma Tarihi : 25.9.2020
Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayı’na Katıldık

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrenci Delegeleri, Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayına katıldı.

Türkiye ve Kıbrıs Eczacılık Fakültelerinden 150 Gençlik Komisyonu delegesinin katıldığı Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayı, 28 Şubat 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Çalıştay’a İYYÜ Eczacılık Fakültesi TEBGK Temsilcileri Gökberk YILMAZ, Ezgi DOĞAN, İhsan ŞEN ve Gamze AVCI katılım sağladı.

Çalıştayda delege öğrencilerimiz TEB başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve TEB Yönetimi ile bir araya gelerek meslek birliklerini tanıma fırsatı yakalarken, genç eczacı adayları olarak interaktif şekilde Eczacılık mesleğinin sorunları ve çözüm önerilerine dair bilgi fırtınası ve poster sunumları yaptılar.

Yayınlanma Tarihi : 9.3.2020
İlaçta Pazara Erişim ve Geri Ödeme Politikaları Semineri Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Eczacı Şirin Şeyhoğlu’nun katılımıyla  “İlaçta Pazara Erişim ve Geri Ödeme Politikaları”  konulu bir seminer düzenledi.

Türkiye İlaç Sektöründe Pazar Erişim Direktörü olarak görev alan Ecz. Şeyhoğlu, günümüzde ilacın tedaviye ve hastaya sunumuna kadar olan süreçte ilacın etkinlik, güvenlilik ve kalite yönünden sağlık otoriteleri tarafından onaylanması kadar ilaç fiyatının, tedavi maliyetinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geri ödeme listesine alınmasının da hastaların ilaca erişimi bakımından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

SGK geri ödeme listesine özellikle yenilikçi ilaçların kabulünde izlenecek resmi başvuru süreçleri ve komisyon değerlendirmeleri hakkında güncel uygulamalardan bahseden Ecz. Şeyoğlu, karar vericiler için farmakoekonomik çalışmaların da etkin bir yöntem olarak günümüzde kullanıldığını ifade etti.

Ecz. Şeyoğlu  öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, özellikle ülkemiz ilaç endüstrisinde, fiyat ve pazara erişim süreçlerinde bilgili ve yetkin ve aynı zamanda ekonomi gibi farklı disiplinlerle birlikte çalışma yetkinliğine sahip eczacılara ihtiyaç olduğunu,  bu konuda eczacıların hem lisans eğitim sürecinde hem de mezuniyet sonrası dönemde donanımlarını artırmalarının önemli olduğunu belirtti.

Yayınlanma Tarihi : 9.3.2020