Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Fen Edebiyat Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in “Ahmet Kabaklı'nın Çocuk Edebiyatı Üzerindeki Düşünceleri ve ‘Ejderha Taşı' Adlı Eseri Üzerine Bazı Tespitler Başlıklı Makalesi Yayınlandı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in “Ahmet Kabaklı'nın Çocuk Edebiyatı Üzerindeki Düşünceleri ve ‘Ejderha Taşı' Adlı Eseri Üzerine Bazı Tespitler",  başlıklı makalesi Şeyhü’l-muharrirîn Ahmet Kabaklı Hayatı, Fikirleri, Eserleri adlı kitapta, kitap bölümü olarak yayınlandı.

“Ahmet Kabaklı'nın Çocuk Edebiyatı Üzerindeki Düşünceleri ve ‘Ejderha Taşı' Adlı Eseri Üzerine Bazı Tespitler",  Şeyhü’l-muharrirîn Ahmet Kabaklı Hayatı, Fikirleri, Eserleri, (Hazırlayanlar: Oğuz Çetinoğlu-Ahmet Derindere), Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İstanbul 2022, s. 197-212.

Yayınlanma Tarihi : 20.6.2022
Topkapı Sarayı ve Tarihi Yarımada'yı Gezdik
20 Mayıs 2022 Cuma günü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üye ve elemanları ve birinci sınıf öğrencileriyle birlikte İstanbul Erkek Lisesi Tarih Öğretmeni ve Sanat Tarihi Uzmanı Sayın Ömer Arslan'ın rehberliğinde Topkapı Sarayı ve Tarihi Yarımada'ya bir gezi düzenledik.

Yayınlanma Tarihi : 24.5.2022
Aşiyan Müzesi ve Çevresine Gezi Düzenledik

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üye ve elemanları ile bölümün üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin katılımıyla 13 Mayıs 2022 tarihinde Aşiyan Müzesi ve çevresine bir gezi düzenledik. Aşiyan Mezarlığı'nda Ahmet Hamdi Tanpınar ile Yahya Kemal Beyatlı'nın mezarlarını da ziyaret ettik.

Yayınlanma Tarihi : 13.5.2022
Dr. Öğr. Üyesi Erol Ülgen, Sevinç Çokum’un “Yüzünü Sıyır Karanlığından” Adlı Son Romanı Üzerine Konuştu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, 12 Mayıs 2022 tarihinde 17.00-19.00 saatleri arasında Türk Edebiyatı Vakfı’nın Sultanahmet’teki merkezinde gerçekleştirilen panelde Sevinç Çokum’un “Yüzünü Sıyır Karanlığından” adlı son romanı üzerine konuştu.

Yayınlanma Tarihi : 12.5.2022
Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, “Neşet Ertaş ve Şemsi Yastman’ın Söz ve Sazında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı” Başlıklı Makalesi Yayınlandı
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, “Neşet Ertaş ve Şemsi Yastman’ın Söz ve Sazında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı”, başlıklı makalesi, Fethinin 450. Yılında Kıbrıs Adası, adlı kitapta yayınlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, “Neşet Ertaş ve Şemsi Yastman’ın Söz ve Sazında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı”, Fethinin 450. Yılında Kıbrıs Adası, (Editör: Yrd. Doç. Dr. Zeki Akçam), Hiperyayın, İstanbul 2022, s. 387-402.

Yayınlanma Tarihi : 8.4.2022
Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, “Üç Tarihî Türk Romanında Ahi Evran” Başlıklı Makalesi Yayınlandı
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, “Üç Tarihî Türk Romanında Ahi Evran”, başlıklı makalesi, Anadolu’nun Üç Güzeli, Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma Sempozyumu Bildirileri (4 Kasım 2021), adlı kitapta yayınlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, “Üç Tarihî Türk Romanında Ahi Evran”, Anadolu’nun Üç Güzeli, Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma Sempozyumu Bildirileri (4 Kasım 2021), Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İstanbul 2022, s. 133-150.
Yayınlanma Tarihi : 8.4.2022
Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, Anadolu’nun Üç Güzeli, Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma Sempozyumu Bildirileri (4 Kasım 2021), Başlıklı Kitabı Yayınlandı

Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, Anadolu’nun Üç Güzeli, Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma Sempozyumu Bildirileri (4 Kasım 2021), Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İstanbul 2022, 223 S.

Edebiyat ve Kültür Kulübü Nevruz Bayramı'nı Kutladı
Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Cansever Kayapunar Kesgül'ün danışmanlığındaki Edebiyat ve Kültür Kulübü, 21 Mart 2022 tarihinde baharın gelişi münasebetiyle Nevruz kutlaması gerçekleştirdi. Etkinliğe İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol Ülgen ve öğretim üyeleri katılım sağladı.
Yayınlanma Tarihi : 29.3.2022