Anasayfa / Akademik / Fakülteler / İletişim Fakültesi
Etkinlikler ve Duyurular
Öğrencimiz Arif Canpolat “En İyi Kısa Film Senaryosu” Ödülü Kazandı

Üniversitemiz Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencisi ve bölüm temsilcisi olan Arif Canpolat, Yeditepe Üniversitesi Sinema Kulübü ve Ay Yapım’ın ortak organizasyonu olarak 24-26 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenen Luma Kısa Film Festivali’nde “Kuşlar İşer Mi?” adlı kısa film senaryosu ile Kısa Film Senaryo Yarışması kategorisinde Ece Yörenç, Kerem Çatay ve yönetmen Onur Saylak’tan oluşan jüriden “En İyi Kısa Film Senaryosu” ödülünü ve 15.000 TL değerinde film yapım desteğini kazanmıştır.

Başarılarının devamını dileriz.

Yayınlanma Tarihi : 15.6.2022
Öğr. Gör. Kamer İncedursun’un “Buzkıran” Filmi İzlanda’dan Ödülle Döndü

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Kamer İncedursun’un ilk uzun metrajlı belgesel filmi Buzkıran (Icebreaker) 2004'ten bu yana her sonbaharda gerçekleştirilen Rekyjavik Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Belgesel Film ödülünü kazandı.

2021 Yılının Ocak ayında Kars şehrinde çekimleri yapılan ve TCDD yol bakım ve onarım işçilerinin hayatını ele alan film, 40'tan fazla ülkeden çok çeşitli drama/belgesel filmlerin gösterildiği festivalde büyük bir başarıya imza attı.

Yayınlanma Tarihi : 20.4.2022
II. Kariyer Fuarı’nda Ertuğrul Karslıoğlu, Cengis T. Asiltürk ve Ecem Çakır’ı Konuk Ettik

Üniversitemizde gerçekleştirilen II. Kariyer Fuarı kapsamında çevrim içi olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklere, Belgesel Yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu, Yönetmen ve Akademisyen Cengis T. Asiltürk, Bölümümüzün mezun öğrencisi Ecem Çakır konuk olarak katıldı.

19 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen etkinliklerde alanında usta konuklar deneyim ve görüşlerini paylaşırken, Üniversitemiz öğrencileri sektöre ve üretimlerine ilişkin merak ettiklerini sorma fırsatı buldu. Yanı sıra 2021 Yılı Mezunlarımızdan Ecem Çakır, Tolan Films bünyesinde sürdürdüğü 2. Reji Asistanlığı görevine ilişkin detayları paylaştı.

Yayınlanma Tarihi : 20.4.2022
Tolan Films’i Ziyaret Ettik

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 1. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Damla Demircioğlu'nun “Görüntü Dili” ve “Çağdaş Film Teknolojileri” dersleri kapsamında 21 Mart 2022 tarihinde Tolan Films stüdyolarına ziyaret gerçekleştirdiler. Öğrenciler Tolan Films Stüdyosu’nu gezme şansının yanı sıra profesyonel film ekipmanlarını da yakından inceleme fırsatı yakaladı.

Yayınlanma Tarihi : 21.3.2022