Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Fen Edebiyat Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Dr. Öğr. Üyesi Hızlan AĞUŞ Yeast As A Model For Cell Death, Drug And Disease Research Semineri Verdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hızlan Hıncal AĞUŞ,   Japonya Hiroshima University Biomedical Science Programında 8 Ekim Cuma Günü "Yeast as a model for cell death, drug and disease research" başlıklı bir seminer verdi.

Yayınlanma Tarihi : 11.10.2021
Doç. Dr. Emre Yörük’ün SciGether Sunumu

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Emre Yörük, ondan fazla üniversitenin kulüplerinin bir araya gelmesi ile oluşan uluslararası bir bilimsel topluluk olan SciGether ailesinin düzenlediği 1. SciGether Bilim günlerinde konuşmacı olarak katılım sağlamıştır. Bitki Patolojisi konulu sunum yaklaşık olarak bir saat sürmüş olup 1000 kişinin üzerinde katılım görmüştür. Sunuma ve sunumun özetine aşağıda verilmiştir:  https://youtu.be/MUlHBzm461E

Yayınlanma Tarihi : 17.6.2021
V. Biyoteknoloji Sempozyumu 20 Mayıs 2021 Tarihinde Gerçekleştirildi

2020 yılında düzenlenmesi planlanan ancak koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen biyoteknoloji sempozyumu İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Biyoteknoloji kulübü tarafından 20 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Dört farklı üniversiteden öğretim üyesi ve SciGether sosyal ağının kurucularının katıldığı sempozyum hem Zoom hem de Youtube üzerinden canlı olarak yayınlandı. İki oturumdan oluşan sempozyumda ana tema “Genom Düzenleme” olarak belirlendi. İlk konuşmacı İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cenk Kığ oldu. Devamında İstanbul Haliç Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Feyza Tufan Dülger konuştu ve ilk oturum tamamlandı. İkinci oturumda ise İstinye Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinden sırasıyla Dr. Öğr. Ü. Özgür Tataroğlu ve Prof. Dr. Evren Önay Uçar konuşmalarını gerçekleştirdiler. Scigether sosyal ağının dikkat çeken konuşması, 1000 farklı kişi ve 289 anlık katılımcı ile sempozyum ta tamamlandı.

Yayınlanma Tarihi : 27.5.2021
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinden Buket KESERCAN’ın Büyük Başarısı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinden Buket KESERCAN, 2020-2021 öğrenim yılı 1. Dönem kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Kuluçka ve Uygulayıcı Merkezlerine Hastalık Tanı Kiti Geliştirilmesi başlıklı proje ile başvuruda bulunmuştur.

Proje başvurusu UBI Global sıralamasında Dünya’da ilk beşte yer alan İ.T.Ü. Kuluçka Merkezinde 1512 No.’lu Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda ön eleme ve ilk iki fazı geçmiş bulunmaktadır.

Kendisi II. Aşama kapsamında ilk 10’a girerek İş Proje Yazılım, Girişimcilik Eğitimi almaya hak kazanmıştır. Projesinin onay alması durumunda ilk basamakta 200.000 TL’lik destek alacaktır.

Kendisini, projesinde yer alan araştırmacı Esma ÖZSOY’u (2020 yılı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu) ve danışman hocası Doç. Dr. Emre YÖRÜK’ü (Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi) başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Yayınlanma Tarihi : 22.3.2021
SARS-COV-2 Tedavisinde Bitkisel Lektinlerin Potansiyel Olarak Kullanılması

Bölümümüzün düzenlemiş olduğu Webinar serisinin birincisi 12 Ocak 2020 tarihinde saat 14.00'da İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Murat PEKMEZ tarafından sunulacak olan "SARS-COV-2 Tedavisinde Bitkisel Lektinlerin Potansiyel Olarak Kullanılması" başlıklı sunu ile gerçekleştirilecektir.

Toplantı Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecektir. Aşağıda sunu günü ve saatinde erişim sağlayabilmeniz için link ve meeting ID paylaşılmıştır.

Sağlıklı günlerde görüşmek üzere,

Topic: Dr. Ogr. U. Murat Pekmez