Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Sağlık Bilimleri Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Deprem Bilinçlendirme Semineri

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından "Deprem Öncesinde, Sırasında ve Sonrasında Yapılması Gerekenler" konulu bir seminer düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen seminerde Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinden Bilge UĞUR ile Bahar ŞENADLI videolar eşliğinde dünyada ve Türkiye’de yaşanmış olan büyük depremlerle ilgili bilgiler verdiler. Seminerde, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatılırken, neden olduğu maddi ve manevi zararlar hakkında bilgiler de verildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen seminerde öğrenciler, merak ettikleri soruları sorarak bilgi aldılar.

Yayınlanma Tarihi : 16.12.2019
Hemşire Adayları İçme Suyu Arıtma Tesisini Ziyaret Etti

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, Büyükçekmece İçme Suyu Arıtma Tesisini ziyaret ederek, su güvenliği konusunda yapılan çalışmaları inceledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, toplumun ve çevrenin sağlığı ile ilgili olarak yerel yönetimlerin “Su Güvenliği” konusunda yaptıkları çalışmaları yerinde izlemek amacıyla Öğr. Gör. Afet MİSHAL nezaretinde Büyükçekmece İçme Suyu Arıtma Tesisini ziyaret etti. Öğrencilere tesis ziyaretinde ilk olarak bir video sunumuyla tesisin işleyişi hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra öğrenciler tesisin tüm birimlerini gezerek, barajdan gelen suyun arıtılmasından, içilebilir hale gelmesine dek tüm aşamalarını incelediler. Ziyaret süresince yetkililer de öğrencileri bilgilendirerek onların sorularına yanıt verdiler.

Yayınlanma Tarihi : 16.12.2019
Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden Halk Ekmek Fabrikası’na Ziyaret

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri gıda güvenliği konusunda bilgi almak üzere Eyüp Cebeci’de bulunan İstanbul Büyükşehir belediyesi Halk Ekmek Fabrikasını ziyaret etti.

Bölüm akademisyenleri ile birlikte Halk Ekmek Fabrikası’na giden öğrencilerimiz burada önce yetkililerden kurumun işleyişi hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler daha sonra fabrikanın laboratuvarlarını ve üretim yerlerini gezerek, ekmeğin un halinden ambalaj aşamasına dek tüm aşamalarını izlediler. Gezi sırasında öğrencilere Ar-Ge çalışmalarından gıda güvenliğine dek pek çok konuda bilgi verildi.

Yayınlanma Tarihi : 26.11.2019
Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden Lepra Hastanesi’ne Ziyaret

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Lepra hastalığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak amacıyla Bakırköy’deki Lepra Hastanesi’ni ziyaret etti.

Hemşirelik Bölümü öğrencileri Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi kapsamında bulaşıcı ve sosyal hastalıklar arasında bulunan lepra hastalığı ve Lepra tanısı almış olan hastalar hakkında daha fazlı bilgi edinmek üzere Bakırköy Lepra Hastanesi’ni ziyaret etti. Burada yetkililer tarafından öğrencilerimize yapılan sunumda; hastalığın etkeni, patolojisi, epidemiyolojisi, Dünyadaki ve Türkiye’deki durumu, klinik belirtileri ve uygulanan tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi. Bilgilendirmenin ardından öğrencilerimiz hastanenin servislerini gezerek burada yatmakta olan Lepralı hastalarla görüştüler.

Yayınlanma Tarihi : 26.11.2019