Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Sağlık Bilimleri Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Hemşirelik Bölümü Öğrencilerimizden Kadınlara Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri Üniversite Kültürü dersi kapsamında sosyal sorumluluk projesi olarak kadınlara Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi verdiler.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri Zozan Söylemez, Kiraz Karakuş, Dilan Ülgül, Ayfer Umdu ve Neslihan Çelik isimli öğrenciler sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli bir projeye imza attı.  Öğrenciler bu kapsamda Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezinde 35-50 yaş arasındaki kadınlara yönelik “Meme Kanseri Farkındalık” semineri verdiler.

Yayınlanma Tarihi : 21.11.2019
Hemşirelik Bölümü Öğrencilerimizden Sosyal Sorumluluk Kapsamında İşaret Dili Eğitimi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, Üniversite Kültürü dersi sosyal sorumluluk projesi kapsamında ortaokulu öğrencilerine İşaret Dili eğitimi verdiler.

Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimizden Bahar Öztürk, Melike Özkaya, Dilara Ekinci, Deniz Taşçı, Ahmet Asım Öztürk ve Esra Demirbilek, 17 Ekim 2019-31 Ekim 2019 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda 6. Sınıf öğrencilerine haftada 40 dakika olmak üzere z toplam 3 ders saati işaret dili eğitimi verdiler. Ortaokul öğrencilerine eğitimde işitme engellilerle nasıl iletişim kurulacağı da anlatıldı.

Yayınlanma Tarihi : 21.11.2019
Hemşirelik Bölümü Öğrencilerimizden Lise Öğrencilerine Madde Bağımlılığı Eğitimi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, Üniversite Kültürü dersi kapsamında sosyal sorumluluk projesi olarak lise öğrencilerine madde bağımlılığı eğitimi verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri Buse Çokyaşar, Rümeysa Keleş, Nursena Altunbek, Erva Merve Dilmaç, Mehmet Bekir Çiftel ve Onur Yılmaz, İstanbul Şehit Tolga Ecebalın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. Sınıf öğrencilerine “Gençlerde Madde Bağımlılığı” eğitimi verdi. Sultangazi Birey Özel Öğretim Kursu’nda gerçekleşen eğitim çalışmasında; kafein, alkol, madde ve sosyal medya bağımlılığına ilişkin bilgiler verilerek, tedavilerinin hangi kurumlarda yapıldığı anlatıldı.

Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Okmeydanı Darülaceze Kurumunu Ziyaret Etti

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Okmeydanı Darülaceze Kurumu’na ziyarette bulundu. Öğrenciler, kurumda verilen sağlık ve sosyal destek hizmetlerini yerinde görerek işleyiş hakkında bilgi sahibi oldular.

Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi kapsamında gerçekleşen gezide, öğrenciler Okmeydanı Darülaceze Kurumu’nda yaşlı sağlığı ve bakım hizmetleri ile ilgili teorik ve pratik bilgiyi bir arada alma fırsatı elde ederken; kuruma kabul edilme, kurumda sosyal rehabilitasyon çalışmaları ve gönüllü olarak hizmet verme kriterleri hakkında da uzmanlarla konuşma imkanı buldular.

Öğrencilerin Okmeydanı Darülaceze Kurumu’ndaki yaşlı bireylerle birebir sohbet etme imkanı bulduğu gezide, duygusal anlar da yaşandı. Öğrencilerden ayrılmak istemeyen kurum sakinleri, gençlerden kendilerini daha sık ziyaret etmelerini istedi.

Yayınlanma Tarihi : 14.10.2019