Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Sağlık Bilimleri Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Sağlık Sektöründe İş Olanakları ve Girişimcilik Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Sağlık Sektöründe İş Olanakları ve Girişimcilik Konferansı düzenledi.

Yaklaşık 120 kişilik bir öğrenci grubunun katılımıyla Microsoft Temas üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe Dr. Ender Günay katıldı.

Dr. Günay öğrencilere sigorta ve hastane sektöründeki iş olanakları, dünyadaki sağlık trendleri, sağlıkta çalışma konuları, sağlık turizmi ve sağlık sigortaları konularında bilgiler vererek deneyimlerini paylaştı. Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen soru-cevap köşesinin ardından konferans sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 15.4.2022
8 Mart Dünya Kadınlar Günü “Meme Kanseri Farkındalığı” Webinarı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 8 Mart tarihi Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında  “Meme Kanseri Farkındalığı” webinarı düzenledi.

Meme kanseri ülkemizde kadınlarda görülen kanserler arasında 1.sırada yer alıyor. Dünyada 2020 yılında yaklaşık 2.3 milyon yeni meme kanseri vakası bildirildi. Bu da tanı konulan her 8 kadından birinin meme kanseri olduğunu göstermektedir.

Çevrimiçi düzenlenen webinarda Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Saydamlı Moderatörlüğünde,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Cüneyt Ulutin ve 4.sınıf Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Lavin Akın, meme anatomi ve fizyolojisi, meme kanseri tanımı, meme kanseri risk faktörleri, tanı ve tarama yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi (KKMM) eğitimi ve tedaviye yönelik merkezler konusunda konuşma ve sunum yaptılar.

Yayınlanma Tarihi : 11.3.2022
Bağımlılığa Karşı Bağımsızlık “Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı”

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 01.03.2022 Tarihinde Microsoft Teams üzerinden “Bağımlılığa Karşı Bağımsızlık” konulu bir webinar düzenledi. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Saydamlı’nın ve Öğr. Gör. Merve Bat Tonkuş’un gerçekleştirdiği, Klinik Psikolog Pınar Yıldırım ve Psikiyatri Hemşiresi Mercan Kara’nın konuşmacı olarak yer aldığı webinar, akademisyen ve öğrencilerle birlikte 174 kişi tarafından izlendi. Webinarda katılımcıların, sigara, alkol ve madde bağımlılığına ilişkin bilgi sahibi olmaları, bağımlılığa dönüşebilecek alışkanlıklarını gözden görebilmeleri, bağımlılığın nasıl önlenebileceğini ve ne şekilde tedavi olunabileceği hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlandı.

Yayınlanma Tarihi : 7.3.2022
Öğr. Gör. Afet Mishal ve Arş. Gör. Kibariye Kılıç 5. Uluslararası Halk Sağlığı Kongresine Sözlü Sunumla Katıldı
İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Afet Mishal ve Arş. Gör. Kibariye Kılıç, 13-18 Aralık 2021 Tarihleri arasında 5. Uluslararası Halk Sağlığı Kongresine sözlü sunumla katıldı.
Yayınlanma Tarihi : 24.12.2021