HABERLER
Dr. Öğr. Üyesi Hızlan Hıncal Ağuş’un Yazarlarından Biri Olduğu "Toxicology: Oxidative Stress and Dietary Antioxidants” Adlı Kitap Yayınlandı
Dr. Öğr. Üyesi Hızlan Hıncal Ağuş’un Yazarlarından Biri Olduğu "Toxicology: Oxidative Stress and Dietary Antioxidants” Adlı Kitap Yayınlandı
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hızlan Hıncal Ağuş’un “Terpene Toxicity and Oxidative Stress” başlığını taşıyan kitap bölümü, Elsevier yayın grubunda olan Academic Press Yayınları’ndan çıkan "Toxicology: Oxidative Stress and Dietary Antioxidants” kitabında yer almış ve okuyucuya sunulmuştur. Kitap geçtiğimiz Aralık ayında dünyanın her tarafında aynı anda satışa çıkmıştır.
İçerik olarak, günlük yaşamda kozmetiklerde kullanılan kimyasallar, gıda katkıları ve ilaç dolgu maddeleri olarak kullanılan, doğal yollarla elde edilen ve “terpenler” adı verilen bileşiklerin hücresel, genotoksik, oksidatif ve sistemik etkileri ile bunların potansiyel anti-kanser, antikarsinojen, antiinflamatuvar, antimikrobiyal ve hücre koruyucu etkileri, ayrıca, ilaç olarak kullanılma potansiyelleri ele alınmıştır.
Kitabın künyesi: Elsevier/Academic Press, Paperback ISBN: 9780128190920; eBook ISBN: 9780128190937, Editörler: Vinood Patel Victor Preedy, 594 sayfa.