Dr. Öğr. Üyesi Vehbi Alpman Mobbing Konusunu Anlattı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinde Multidisipliner Toplantılarının 4’üncüsü düzenlendi. Toplantının bu haftaki gündemi, ‘Mobbing’ konusu oldu.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meriç Karacan’ın moderatörlüğü ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Vehbi Alpman’ın sunumu ile gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda Dr. Öğr. Üyesi Vehbi Alpman Mobbing konusunda yaşanmış vakaları örnek göstererek “İngilizcede Örgütsel Baskı anlamına gelen To Mob kökünden türeyen Mobbing, Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından İntikamcı, acımasız, şeytanca ve onur kırıcı eylemler aracılığıyla bir işçiye veya bir grup işçiye zarar vermeyi amaçlayan saldırgan davranışlardır şeklinde tanımlanmıştır” dedi.

Mobbing kavramının günümüzdeki yaygınlığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Alpman, “Bir araştırmaya göre Mobbing, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda, okullarda, ve sağlık sektöründe daha yaygındır” dedi.

Yayınlanma Tarihi : 26.12.2019