Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Sağlık Bilimleri Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
İSG'de Fark Yaratan Projeler

Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü tarafından SBF358 Girişimcilik II dersi kapsamında 20.04.2022 tarihinde AKYA Health & Safety sahibi Öğr. Gör. Akbey ELÇİ çevrim içi etkinlikte öğrenciler ve katılımcılarla bir araya geldi.

Etkinlikte Öğr. Gör. ELÇİ "İSG'de Fark Yaratan Projeler" konulu sunumu gerçekleştirerek, öğrencilerin ve katılımcıların İSG'de girişimcilik ile ilgili merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

Yayınlanma Tarihi : 21.4.2022
Sağlık Sektöründe İş Olanakları ve Girişimcilik Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Sağlık Sektöründe İş Olanakları ve Girişimcilik Konferansı düzenledi.

Yaklaşık 120 kişilik bir öğrenci grubunun katılımıyla Microsoft Temas üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe Dr. Ender Günay katıldı.

Dr. Günay öğrencilere sigorta ve hastane sektöründeki iş olanakları, dünyadaki sağlık trendleri, sağlıkta çalışma konuları, sağlık turizmi ve sağlık sigortaları konularında bilgiler vererek deneyimlerini paylaştı. Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen soru-cevap köşesinin ardından konferans sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 15.4.2022
İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında Merak Edilenler

Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü tarafından SBF358 Girişimcilik II dersi kapsamında 06.04.2022 tarihinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Sedat YENİDÜNYA çevrimiçi etkinlikte öğrenciler ve katılımcılarla bir araya gelmiştir. Yapılan çevrimiçi etkinlikte Sayın YENİDÜNYA "İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında Merak Edilenler" konu başlıklı sunumu gerçekleştirmiştir. Daha sonrasında öğrencilerin ve katılımcıların İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında merak ettikleri soruları cevaplamıştır.

Yayınlanma Tarihi : 6.4.2022
8 Mart Dünya Kadınlar Günü “Meme Kanseri Farkındalığı” Webinarı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 8 Mart tarihi Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında  “Meme Kanseri Farkındalığı” webinarı düzenledi.

Meme kanseri ülkemizde kadınlarda görülen kanserler arasında 1.sırada yer alıyor. Dünyada 2020 yılında yaklaşık 2.3 milyon yeni meme kanseri vakası bildirildi. Bu da tanı konulan her 8 kadından birinin meme kanseri olduğunu göstermektedir.

Çevrimiçi düzenlenen webinarda Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Saydamlı Moderatörlüğünde,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Cüneyt Ulutin ve 4.sınıf Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Lavin Akın, meme anatomi ve fizyolojisi, meme kanseri tanımı, meme kanseri risk faktörleri, tanı ve tarama yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi (KKMM) eğitimi ve tedaviye yönelik merkezler konusunda konuşma ve sunum yaptılar.

Yayınlanma Tarihi : 11.3.2022
Patlamaya Dayanıklı Modüler Yapılar ve Sektörün Gelişimi
Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü tarafından SBF358 Girişimcilik II dersi kapsamında 09.03.2022 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Sayın Doç. Dr. Ali SARI çevrimiçi etkinlikte öğrenciler ve katılımcılarla bir araya gelmiştir. Yapılan çevrimiçi etkinlikte Doç. Dr. SARI "Patlamaya Dayanıklı Modüler Yapılar ve Sektörün Gelişimi" konu başlıklı sunumu gerçekleştirmiştir. Daha sonrasında öğrencilerin ve katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplamıştır.
Yayınlanma Tarihi : 9.3.2022
Patlamaya Dayanıklı Modüler Yapılar ve Sektörün Gelişimi
Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü tarafından SBF358 Girişimcilik II dersi kapsamında 09.03.2022 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Sayın Doç. Dr. Ali SARI  çevrimiçi etkinlikte öğrenciler ve katılımcılarla bir araya gelmiştir. Yapılan çevrimiçi etkinlikte Doç. Dr. SARI "Patlamaya Dayanıklı Modüler Yapılar ve Sektörün Gelişimi" konu başlıklı sunumu gerçekleştirmiştir. Daha sonrasında öğrencilerin ve katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplamıştır.
Yayınlanma Tarihi : 9.3.2022