Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Sağlık Bilimleri Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Erasmus Ofisi ve Hemşirelik Bölümünün İş Birliğiyle Health Talks Semineri Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Erasmus Ofisi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün iş birliğiyle Health Talks Bilimsel Semineri düzenlendi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan ve sunuculuğunu Hemşirelik Bölümü 4.Sınıf Öğrencisi Gamze Güneş’in yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını ise Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tisinli yaptı.

Lucian Blaga University Of Sibiu’dan gelen öğretim üyelerinin sunumları ile devam eden seminerde, Prof. Dr. Maria Livia Ognean Developmental care in neonatal intensive care units konusunda; Prof. Dr. Maria Popa, Interceptive orthodontic treatment konusunda; Prof. Dr. Andreea Stetiu ise Oral hygiene for enteral and parenteral nutrition patients konusunda bilgiler aktardı.

Seminer soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 28.10.2022
XI. Ulusal ORİTEK Çalıştayı Düzenlendi

Ulusal bazda her yıl düzenlenen XI. Ulusal ORİTEK Çalıştayı 5 Ekim 2022 Çarşamba günü İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü ev sahipliğinde Prof. Dr. H. Hulusi ACAR yönetiminde ve 153 katılımcı ile birlikte çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

“Orman Yangınlarında İş Güvenliği” temasıyla yapılan çalıştayda, sunumlara, tartışmalara ve değerlendirmelere yer verildi.

Oluşturulan Çalıştay Sonuç Bildirgesi, Çalıştay Programı ile birlikte ORİTEK sayfasında yayınlandı.

Yayınlanma Tarihi : 10.10.2022
İSG Bölümü Orman Bölge Müdürlüğüne Teknik Gezi Düzenledi

Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğretim üyeleri ile 3. ve 4. sınıf öğrencileri, 17 Mayıs 2022 tarihinde Sarıyer'de bulunan Orman Bölge Müdürlüğü'ne teknik bir gezi düzenledi.

Çevre Sağlığı ve Atık Yönetimi ile İşyeri Eğitimi dersleri kapsamında yapılan teknik gezide, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hafiz Hulusi ACAR, Bölüm Başkan Yardımcısı Tahsin Aykan KEPEKLİ, Öğr. Gör. Dr. Tolga BARIŞIK, Öğr. Gör. Dr. Aliye KAŞARCI HAKAN, Arş. Gör. Sertaç TEMUR ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İkram ÇELİK danışmanlığında;  öğrencilere orman yangınları, yangından korunma, ergonomi, ormanlarda meydana gelebilecek tehlike ve risklerle ilgili bilgiler vererek gelecek projeler üzerine açıklamalarda bulundular

Yayınlanma Tarihi : 31.5.2022
Arş. Gör. İpek Nazlı 30. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresine Katıldı

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi İpek Nazlı 25-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında, Isparta  Süleyman Demirel Üniversitesi’nde düzenlenen 30. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi’ne, “Örgütsel Maneviyat ve Psikolojik Sermayenin Duygusal Emek ve Stresle Başa Çıkma Üzerindeki Etkisi” adlı sözlü bildiri sunumuyla katılım sağladı.

Yayınlanma Tarihi : 31.5.2022
İSG'de Fark Yaratan Projeler

Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü tarafından SBF358 Girişimcilik II dersi kapsamında 20.04.2022 tarihinde AKYA Health & Safety sahibi Öğr. Gör. Akbey ELÇİ çevrim içi etkinlikte öğrenciler ve katılımcılarla bir araya geldi.

Etkinlikte Öğr. Gör. ELÇİ "İSG'de Fark Yaratan Projeler" konulu sunumu gerçekleştirerek, öğrencilerin ve katılımcıların İSG'de girişimcilik ile ilgili merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

Yayınlanma Tarihi : 21.4.2022
Sağlık Sektöründe İş Olanakları ve Girişimcilik Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Sağlık Sektöründe İş Olanakları ve Girişimcilik Konferansı düzenledi.

Yaklaşık 120 kişilik bir öğrenci grubunun katılımıyla Microsoft Temas üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe Dr. Ender Günay katıldı.

Dr. Günay öğrencilere sigorta ve hastane sektöründeki iş olanakları, dünyadaki sağlık trendleri, sağlıkta çalışma konuları, sağlık turizmi ve sağlık sigortaları konularında bilgiler vererek deneyimlerini paylaştı. Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen soru-cevap köşesinin ardından konferans sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 15.4.2022