Anasayfa / Akademik / Yüksekokullar / MYO
Aktivite ve Duyurular
Radyo-TV Programcılığı Öğrencileri TV Programı Çekimi Yaptı

Radyo-TV Programcılığı Programı birinci sınıf öğrencileriyle Öğr. Gör. Gülsün Sarıoğlu Atalay tarafından verilen Radyo-TV Yayıncılığı dersi kapsamında televizyon programı çekimi yapıldı.

Radyo-TV Programcılığı Program Başkanı Öğr. Gör. Semra Tüplek ve Radyo-TV Programcılığı Programı Öğr. Gör. Mahmut Ceylan’ın da katıldığı televizyon programının çekimi Avcılar Gün Işığı Kitap Evinde gerçekleştirildi.  Birinci sınıf öğrencilerinden Hatice Büşra Usta’nın hazırladığı edebiyat programının çekimlerini sınıf arkadaşları üstlenirken,  programın sunuculuğunu ise Berk Şenol yaptı.

Yayınlanma Tarihi : 20.5.2022
Mördak Stüdyolarını Ziyaret Ettik

Radyo-TV Programcılığı Programı Görüntü Yönetmeni ve Öğr. Gör. Turhan Yavuz; Radyo-TV Programcılığı Programı ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. Sınıf öğrencileriyle birlikte Mördak Stüdyolarına gezi düzenledi.

Maslak Rentaş İş Merkezi’nde 3 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Mördak Stüdyolarının ortaklarından olan Yönetmen ve Yapımcı Birkan Yılmaz, öğrencilerimize Mördak stüdyolarını tanıttı. Birkan Yılmaz, 900 metrekarelik 3 stüdyo ve 900 metrekarelik ofis alanları bulunan Mördak Stüdyolarında aynı zamanda 11 metreye 10 metre genişliğinde ve 5 metreye 7 metre genişliğinde 2 adet de sonsuz fon bulunduğunu ifade etti. Youtube’da en çok seyredilen programlardan biri olan Katarsis’in de çekimlerinin yapıldığı Mördak stüdyolarında, sonsuz fonların nasıl kullanıldığı, nasıl aydınlatıldığı hakkında öğrencilerimize bilgi veren Yılmaz, o sırada yapılacak bir çekim hakkında da Öğr. Gör. Turhan Yavuz ile birlikte ışıkların yerleştirilmesi, sesin kaydı sırasında dikkat edilmesi gerekenler, kameraların kurulumu, açılarının belirlenmesi gibi birçok teknik bilgi verdiler.

Öğrencilerimizin de meraklı sorularını yanıtlayan Birkan, bu alanda çalışmak isteyen öğrencilerimize de çeşitli önerilerde bulundu.

Yayınlanma Tarihi : 25.4.2022
Öğr. Gör. Gülsün Sarıoğlu Atalay; Zeynep ve Musa Sinema Filminin Uygulayıcı Yapımcılığını Üstlendi

Meslek Yüksekokulu Radyo-TV Programcılığı Programı Öğretim Görevlisi Gülsün Sarıoğlu Atalay, Mehmet Eryılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı, süpervizörlüğünü ise Nuri Bilge Ceylan’ın üstlendiği ve çekimleri Mardin de gerçekleştirilecek olan Zeynep ve Musa sinema filminin uygulayıcı yapımcılığını üstlendi.

Yönetmen Mehmet Eryılmaz ve Öğr. Gör. Gülsün Sarıoğlu Atalay,  Mardin’de çekimleri gerçekleştirilecek olan Zeynep ve Musa filminin yapım görüşmeleri için Mardin’i ziyaret ederek Deyrulzafaran, Mor Gabriel Kilisesi gibi tarihi mekanlarda çekim yapabilmek üzere yetkililerle çekim izinleri hakkında görüşmeler gerçekleştirdiler.

Yönetmen Eryılmaz; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen Zeynep ve Musa sinema filminin, bin 100 yıllarında Fransa’da yaşanmış gerçek ve mistik bir aşk hikayesinden uyarlandığını belirterek, yüzlerce kez tiyatroya uyarlanan ve hatta dramatik sinema filmi bile yapılan Abelard ve Heloise  olarak tüm Avrupa’da da bilinen bir hikaye olduğunu ifade etti. Eryılmaz; Zeynep ve Musa filmiyle Anadolu topraklarına uygun olarak uyarlanan filmde bireysel aşktan ilahi aşka uzanan sürecin bin yıldır korunarak günümüze kadar gelen  gerçek mektuplar aracılığıyla ve o mektupların içeriğini hemen hemen hiç bozmadan perdeye aktarmak istediğini söyledi.

Konunun ruhuna en uygun mekanların ise Mardin’de olduğunu ifade eden Eryılmaz;  manastır ve medrese gibi mistik ve dini mekanların olduğu en önemli şehirlerimizin başında gelen Mardin ilinde çekimlerin yapılacağını belirtti.

Mardin’de başta Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ve Papaz Raban Gabriel Akkurt, Mor Gabriel Manastırı Vakıf Başkanı Kuryakos Ergün, Metropoliti Samuel Aktaş, Zinciriye Medresesi Müdürü Sehmus Ağırakca ve Kasimiye Medresesine bağlı Artuklu Üniversitesi Heyeti ile  bir araya gelen Eryılmaz ve Sarıoğlu Atalay, Zeynep ve Musa sinema filminin çekimlerine Temmuz ayında başlayacaklarını ifade ettiler.

Yayınlanma Tarihi : 25.4.2022
2. Kariyer Fuarı Etkinliklerinde Mezunlarımızla Buluştuk

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından 18-22 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenen 2. Kariyer Fuarı Mezunlar söyleşisine Meslek Yüksekokulu Radyo-TV Programcılığı Programı mezunu Ceyda Bahçıvan, Dış Ticaret Programı mezunu Furkan Işık ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı mezunu Gizem Aslan katıldı.

Söyleşi, Microsoft Teams uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak 22 Nisan Cuma günü gerçekleştirildi. 2021 yılında Üniversitemizden mezun olan ve öğretim gördükleri program branşlarında çalışan öğrencilerimizden Ceyda Bahçıvan reklam ve dizi sektöründe Reji Asistanı olarak görev yaparken Gizem Aslan Nov Otelde SPA resepsionist olarak çalışıyor, Furkan Işık ise Işıksoy şirketinde İhracaat Temsilcisi olarak kariyerini devam ettiriyor.

Moderatörlüğünü Radyo-TV Programcılığı Öğretim Görevlisi Semra Tüplek’in yaptığı  söyleşiye Kariyer Merkezi Müdürü  ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hande Özek,  Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ahmet Yalçınkaya, Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Altınel, Dış Ticaret Program Başkanı Öğr. Gör. Gamze Işık Atılgan, Adalet Programı Öğr. Gör. Dr. Orhan Göktepe, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Gülçin Serçe Dinçkol,  çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Yakın zamanlarda Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan Ceyda Bahçıvan, Furkan Işık ve Gizem Aslan;  iş bulma süreci, staj bulma, stajın öğrencilere sağladığı imkânlar gibi birçok konuda öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladılar.

Yayınlanma Tarihi : 22.4.2022