Anasayfa / Akademik / Yüksekokullar / SHMYO
Aktivite ve Duyurular
Ortaokul Öğrencilerine İlkyardım Farkındalık Eğitimi Verdik

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Örgün Öğretim Programı öğrencileri; Selvi Sidar Yavaş, Ayten Babayeva, Şükrü Avcı ve Muhammed Furkan Arun, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Öztürk Yıldırım’ın danışmanlığında 28 Kasım 2019 Perşembe günü Dr. Refik Saydam Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerine Bağcılar Trafik Eğitim Parkı işbirliği ile “Ortaokul Öğrencilerine Yönelik İlkyardım Farkındalık Eğitimi” verdi.

Ortaokul öğrencilerine kanama, yaralanma, kırık-çıkık, burkulma ve hava yolu tıkanıklıkları konuları hakkında bilgiler verilirken, İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri de küçük yaşta verilen eğitimin önemi hakkında bilinçlendirildi

Yayınlanma Tarihi : 14.1.2020
Kuran Kursu Hocalarına İlkyardım Farkındalık Eğitimi Verdik

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Örgün Öğretim Programı öğrencileri; Kübra Aybek, Melek Tumbul ve Zeynep Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Öztürk Yıldırım’ın danışmanlığında 28 Kasım Perşembe günü Kahramanlar Cami eğitim salonunda Kartal İlçe Müftülüğü’ne bağlı kuran kurslarında eğitim veren kuran kursu hocalarına ‘’İlkyardım Farkındalık Eğitimi’’ verdi

Hayati öneme sahip “temel yaşam desteği” eğitimi öncesinde ve sonrasında kurs hocalarının bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik ön-son test uygulandı. Yapılan değerlendirme sonucunda kurs hocalarının bilgi düzeylerinin ön test sonucu %67,3 iken verilen eğitim sonrasında %94’e yükseldiği belirlendi.

Yayınlanma Tarihi : 14.1.2020
Paramedik Öğrencilerine Temel ve İleri EKG Kursu Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı ile Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) İstanbul İl Başkanlığı işbirliği ile 13-14 Aralık 2019 tarihlerinde Üniversitemizde 2 gün süren Temel ve İleri EKG Kursu düzenlendi.

Hastane öncesi acil bakımda hayati öneme sahip olan “kalp ritmini tanıma ve ritme yönelik tedaviyi planlama” konularını içeren bu eğitim ile Paramedik öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlandı. Kurs sonrası başarı gösteren öğrencilerimiz sertifika almaya hak kazandı. Dernek adına eğitim veren Uzm. Reyhan Öztürk, Uzm. Mustafa Yıldız ve Uzm. Oktay Mert’e Yüksekokul müdürümüz Prof. Dr. Ömer Bender ile İlk ve Acil Yardım Örgün Öğretim Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Öztürk Yıldırım tarafından plaket takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 9.1.2020
İlköğretim Öğrencilerine Acil Sağlık Sistemi Farkındalık Eğitimi Verdik

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Örgün Öğretim Programı öğrencileri; Hande Özel, Yakup Furkan Giresun, Gizem Toygar ve Şeyma Tevruz, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Öztürk Yıldırım’ın danışmanlığında 28 Kasım Perşembe günü Dr. Refik Saydam Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerine “Acil Sağlık Sisteminin Doğru Kullanımına Yönelik Farkındalık Eğitimi” verdi

112 acil sağlık sisteminin işleyişi ve doğru kullanımına yönelik önemli bilgiler içeren eğitimin öncesinde ve sonrasında öğrencilerin bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik ön-son test uygulandı. Yapılan değerlendirme sonucunda öğrencilerin bilgi düzeylerinin ön test sonucu %60,48
iken verilen eğitim sonrasında %98,58e yükseldiği belirlendi.

Yayınlanma Tarihi : 9.1.2020