Anasayfa / Akademik / Fakülteler

Yaz Okulu Sınavları

14 Eylül 2022 Çarşamba

Yaz Okulu Sınav Notlarının Sisteme Girilmesi ve Sınav Evrakları Teslimi Son Gün

Başvuru mercii: hatice.ozdemir@yeniyuzyil.edu.tr (Dahili:2025)

Ders Ücreti ve Mali Onay Mercii: fevzi.bayrakal@yeniyuzyil.edu.tr (Dahili:1328)

Başvuru Formu: Ektedir.

Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi

İİBF Yaz Okulu Bilgilendirmesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tek Ders Sınavı Hakkında Bilgilendirme
29 Haziran 2022 Çarşamba günü yapılacak olan Tek Ders Sınavına e-mail ortamında başvurular alınacaktır.

Normal öğretim süresi (lisans öğrencileri sekizinci, önlisans öğrencileri dördüncü yarıyılı tamamlamış olmalıdır) içinde bölümün / programın ders planlarında gösterilmiş derslere yazılmış derse devam koşullarını yerine getirmiş ve mezuniyet aşamasına gelmiş öğrencilerin dersten başarısız olanlara süre kayıplarını önlemek amacı ile her yarıyıl sonunda, dersin açıldığı döneme bakılmaksızın öğrenimine devam edip tek ders sınavına girmeyi hak eden öğrencilerin, Danışman onayını aldıktan sonra imzalı dilekçelerini ve transkriptlerini 27 Haziran Pazartesi günü, saat 16.00'a kadar aşağıda sunulan mail adresine ileterek başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru mercii: hatice.ozdemir@yeniyuzyil.edu.tr (Dahili:2025)
Başvuru Formu: Ektedir.

Tek Ders Sınavı Bilgilendirmesi

İİBF 2021-2022 Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınavı Başvuru Dilekçesi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ek Sınav Tarihleri
IV. Sosyal Bilimler Gençlik Kongresi Düzenlendi

İstanbul İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, 10 – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında, yıllık olarak düzenlediği Sosyal Bilimler Gençlik Kongresi’nin dördüncüsünü gerçekleştirdi.

Kongre kapsamında, Covid-19 pandemi sürecini yaşayan jenerasyonun genç üyeleri olan öğrenciler, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile birlikte Türkiye’nin çeşitli saygın yüksek öğretim kurumlarından değerli öğretim üyelerinin katılımı ile oluşturulan danışma ve bilim kurulunun yönlendirmeleriyle, Corona Virüsünün sosyo – ekonomik, siyasi, tıbbi ve psikolojik etkilerini masaya yatırdı.

Küreselleşmenin sosyal medya ve teknolojinin de etkisiyle hız kazandığı çağımızda, hem pandeminin küreselleşme süreci üzerindeki etkisini hem de kürselleşmenin covid sürecine olumlu ya da olumsuz etkilerini değerlendiren öğrenciler;

Covıd-19 Pandemi Süreci ve Ekonomik Etkileri,

Covıd-19 Dönemi Artan Dijitalleşmenin Genç Kesim Üzerindeki Etkisi,

Covıd-19 Sürecinde Yükseköğretimdeki Değişim,

Covıd-19’un Covid Jenerasyonunun Eğitim ve Akademik Verimliliği Üzerine Etkileri,

Covıd-19 Pandemi Süreci ve Sosyal Hayata Etkileri,

Covıd-19’un Turizme Etkileri,

başlıklarında güncel ve farklı konuları akademik bir bakış açısıyla ele alarak, pandeminin hayatın her alanına olan olumsuz etkileriyle birlikte, teknoloji ve bilimin bu gibi olağanüstü durumlarda bile hayatı kolaylaştıran, insanoğluna bir çıkış yolu gösteren olumlu etkileri yanında sosyal hayat ve kültürel çeşitlilik üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerini de tartıştılar.

Yayınlanma Tarihi : 27.5.2022