Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Fen Edebiyat Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özkat 6. Yıldız Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresinde İki Bildiri Sundu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Mustafa Özkat, Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen 6. Yıldız Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine iki bildiriyle katıldı.

12-13 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenen kongrede Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özkat,  " XVI. Yüzyılın Az Tanınan Bir Şairi: Emîr Hasan-zâde Su‘ûdî (Hayatı, Edebî Kişiliği, Eserleri ve Mecmû‘alarda Kayıtlı Şiirleri)" ve " Türk Edebiyatında Niyet Tutma Oyunları (Oyun Amaçlı Fâl-Nâmeler)" başlıklı iki bildiri sundu.

Yayınlanma Tarihi : 24.12.2019
Psikoloji Kulübü, ‘Bilinçli Toplum İçin Ses Ver’ Konferansı Yaptı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji Kulübü, ‘Bilinçli Toplum İçin Ses Ver’ konulu bir konferans düzenledi. 4. Sınıf öğrencilerinin ‘Sosyal Sorumluluk’ dersi kapsamında yaptığı sunumlarda, toplumsal konular üzerine değerlendirme ve yorumlar yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nevin Eracar ve Öğr. Gör. Oğuz Burak İsmanur’un katıldığı etkinlikte, 8 ekibe ayrılarak farklı konularda sunumlar hazırlayan Psikoloji Kulübü öğrencileri; eğitim gündemi,  huzur evleri ve yaşlılar, Türkiye’de kadın, LGBT’li bireyler, çalışma ve kariyer hayatı gibi konularda değerlendirme yorum içerikli sunumlar yaptı.

Yayınlanma Tarihi : 19.12.2019
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü İlk Mezunlarını Verdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2018-2019 eğitim- öğretim yılının sonunda ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.

Öğrenci alımına ilk olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında başlayan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 15 Haziran’da yapılan mezuniyet töreninde ilk mezunlarını verdi.

Yeşilköy Wow Hotel'de gerçekleştirilen görkemli bir mezuniyet töreni ile diplomalarını alan öğrencilerin yaşadıkları heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi. Mezuniyet töreninde diplomalarını alan öğrenciler sevinçlerini Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN'in yanı sıra Prof. Dr. Metin KARAÖRS, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÖZKAT, Öğr. Gör. Cansever KAYAPUNAR, Öğr. Gör. Nermin DEĞER ve Arş. Gör. Hasan GALİP ile paylaştılar.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, “ilk kez mezun olmanın sevincini öğrencilerimiz kadar bizler de yaşadık. Törende bu sevinci hep birlikte paylaştık. Yeni mezun meslektaşlarıma bir ömür boyu başarılar dilerim” dedi.

Ailelerinin de bu özel günde öğrencilerimizi yalnız bırakmadığı törende öğrencilerimiz hep birlikte bölümün ilk mezunları olmanın sevincini yaşadılar. Tören sonrasında öğrenciler öğretim üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

Yayınlanma Tarihi : 25.6.2019
Aşiyan Müzesini Ziyaret Ettik
title

“Servet-i Fünûn Edebiyatı” dersi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. Sınıf öğrencileri ile birlikte 26 Nisan 2019 tarihinde Aşiyan Müzesi’ne bir gezi düzenlendi.

Geziye Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi  Erol Ülgen, Prof. Dr. Metin Karaörs, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özkat, Öğr. Gör. Cansever Kayapunar, Öğr. Gör. Nermin Değer ve Arş. Gör. Hasan Galip katıldı.

Müzede öğretim üye ve elemanlarının yanı sıra Müze görevlisi Ziya Hotun öğrencilere Tevfik Fikret ve Abdülhak Hamid Tarhan’ın hayatı,  şiirleri ve ömrünü geçirdiği ev ve evdeki eşyalarla ilgili bilgiler verdiler.

Yayınlanma Tarihi : 7.5.2019
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16