Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Fen Edebiyat Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Dr. Öğr. Üyesi Javid Aliyev “Museums As Spaces Of Cultural Translation And Transfer” Başlıklı Uluslarararsı Konferansta Bildiri Sundu

Dr. Öğr. Üyesi Javid Aliyev, 10-11 Mayıs 2022 tarihleri arasında University of Tartu tarafından düzenlenen “Museums as Spaces of Cultural Translation and Transfer” başlıklı konferansta “Displaying the Modern Turkish Nation: The Karadeniz Floating Exhibition as a Case  of Translation as Nation-building” başlıklı sunumunu gerçekleştirmiştir.

Yayınlanma Tarihi : 16.5.2022
Communication and Cultural Diversity Paneli

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleri tarafından düzenlenecek olan "Communication and Cultural Diversity" başlıklı panel, Doç. Dr. Saman Hashemipour, Dr. Öğr. Üy. Ali Mohammadi, Dr. Öğr. Üy. Asghar Heidari, Dr. Artur Urbaniak, Dr. Marcin Krawczak, Dr. Maciej Buczowski ve Dr. Zofia Moros-Palys'in katılımlarıyla, Dr. Öğr. Üy. Olgahan Bakşi Yalçın'ın moderatörlüğünde 24 Mayıs 2022 Salı günü saat 14:00-17:00 saatleri arasında  Microsoft Teams uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Yayınlanma Tarihi : 16.5.2022
Aşiyan Müzesi ve Çevresine Gezi Düzenledik

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üye ve elemanları ile bölümün üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin katılımıyla 13 Mayıs 2022 tarihinde Aşiyan Müzesi ve çevresine bir gezi düzenledik. Aşiyan Mezarlığı'nda Ahmet Hamdi Tanpınar ile Yahya Kemal Beyatlı'nın mezarlarını da ziyaret ettik.

Yayınlanma Tarihi : 13.5.2022
Dr. Öğr. Üyesi Erol Ülgen, Sevinç Çokum’un “Yüzünü Sıyır Karanlığından” Adlı Son Romanı Üzerine Konuştu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, 12 Mayıs 2022 tarihinde 17.00-19.00 saatleri arasında Türk Edebiyatı Vakfı’nın Sultanahmet’teki merkezinde gerçekleştirilen panelde Sevinç Çokum’un “Yüzünü Sıyır Karanlığından” adlı son romanı üzerine konuştu.

Yayınlanma Tarihi : 12.5.2022
Prof. Dr. Günseli İşçi Avrupa Dilleri ve Kültürleri Merkezi'nin Düzenlediği Konferansa Katıldı
Prof. Dr. Günseli İşçi Ege Üniversitesi, Avrupa Dilleri ve Kültürleri Merkezi tarafından düzenlenen konferansta "Metadramatic Construction of Shakespeare's Plays" başlığı altında, Shakespeare'in eserlerinde üstkurmacanın işlevi üzerine konuştu.
Yayınlanma Tarihi : 25.4.2022
Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, “Neşet Ertaş ve Şemsi Yastman’ın Söz ve Sazında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı” Başlıklı Makalesi Yayınlandı
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, “Neşet Ertaş ve Şemsi Yastman’ın Söz ve Sazında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı”, başlıklı makalesi, Fethinin 450. Yılında Kıbrıs Adası, adlı kitapta yayınlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, “Neşet Ertaş ve Şemsi Yastman’ın Söz ve Sazında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı”, Fethinin 450. Yılında Kıbrıs Adası, (Editör: Yrd. Doç. Dr. Zeki Akçam), Hiperyayın, İstanbul 2022, s. 387-402.

Yayınlanma Tarihi : 8.4.2022
Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, “Üç Tarihî Türk Romanında Ahi Evran” Başlıklı Makalesi Yayınlandı
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, “Üç Tarihî Türk Romanında Ahi Evran”, başlıklı makalesi, Anadolu’nun Üç Güzeli, Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma Sempozyumu Bildirileri (4 Kasım 2021), adlı kitapta yayınlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, “Üç Tarihî Türk Romanında Ahi Evran”, Anadolu’nun Üç Güzeli, Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma Sempozyumu Bildirileri (4 Kasım 2021), Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İstanbul 2022, s. 133-150.
Yayınlanma Tarihi : 8.4.2022
Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN’in, Anadolu’nun Üç Güzeli, Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma Sempozyumu Bildirileri (4 Kasım 2021), Başlıklı Kitabı Yayınlandı

Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, Anadolu’nun Üç Güzeli, Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma Sempozyumu Bildirileri (4 Kasım 2021), Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İstanbul 2022, 223 S.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20