Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Fen Edebiyat Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özkat'ın Bir Makalesi Yayınlandı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Mustafa Özkat'ın, KOCAV tarafından hazırlanan "Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi"nin  43. sayısında Türk edebiyatında lugaz türüne ve örneklerine değindiği "Sultan III. Murad'ın Lugazları ve Bu Lugazlara Yazılan Cevaplar " isimli bir makalesi yayınlandı.

Yayınlanma Tarihi : 7.7.2020
Psikoloji Kulübü Mezunlarla Öğrencileri Bir Araya Getirdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji Kulübü ‘Mezunlar Paneli’ düzenledi. Panelde mezunlar geleceğin psikologlarına deneyimlerini aktardı.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezun öğrencilerinden Dr. Psk. Hüseyin Özkan, Uzm. Psk. Yasin Hasanoğlu, Uzm. Psk. Alican Zeytun, Uzm. Psk. Özge Tan ve Uzm. Psk. Engin Doğan’ın katılımıyla gerçekleşen panelde, geleceğin psikologlarına kariyer yaşamlarına ilişkin faydalı bilgiler verdi. Sorulara verilen cevaplarla ilerleyen panelde, öğrenciler mesleklerine ilişkin merak ettikleri konuları öğrenme şansı elde etti.

Yayınlanma Tarihi : 19.2.2020
Divan Edebiyatı Müzesine Bir Gezi Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Edebiyat ve Kültür Kulübü, Divan Edebiyatı Müzesi olarak da adlandırılan Galata Mevlevîhânesi'ne bir gezi düzenledi.

13 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen geziye Üniversitemiz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özkat, Öğr. Gör. Cansever Kayapunar ve Öğr. Gör. Nermin Değer de katıldı.

Öğrencilerimiz gezi esnasında Divan Edebiyatı Müzesi olarak kullanılan Semâhâne'yi ve burada sergilenen eserleri yakından inceleme fırsatı buldu. Aynı zamanda öğrenci kulübü üyeleri, derslerde öğrendikleri tasavvuf edebiyatına dair bilgileri de görsel olarak incelemiş oldular.

Yayınlanma Tarihi : 19.2.2020
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özkat 6. Yıldız Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresinde İki Bildiri Sundu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Mustafa Özkat, Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen 6. Yıldız Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine iki bildiriyle katıldı.

12-13 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenen kongrede Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özkat,  " XVI. Yüzyılın Az Tanınan Bir Şairi: Emîr Hasan-zâde Su‘ûdî (Hayatı, Edebî Kişiliği, Eserleri ve Mecmû‘alarda Kayıtlı Şiirleri)" ve " Türk Edebiyatında Niyet Tutma Oyunları (Oyun Amaçlı Fâl-Nâmeler)" başlıklı iki bildiri sundu.

Yayınlanma Tarihi : 24.12.2019
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17