Anasayfa / Akademik / Fakülteler / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Öğrencilerin Mezuniyet Projelerini İnceledi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinin mezuniyet projeleri, Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve öğretim üyelerine sunuldu. Her bir poster sunumunu dinleyen Rektör, öğrencilere araştırmalarıyla ilgili sorular sordu.

Projelerin danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Konuralp, mezuniyet projelerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir yıldır süren proje çalışmaları, birinci dönemde araştırma konularının saha araştırması yapılacak şekilde işletimselleştirilmesiyle başlamıştır. Projeler, ikinci dönemde de anket ya da mülakat yöntemleriyle verilerin toplanması; ardından da toplanan verilerin analiz edilerek poster şeklinde sunulması aşamalarından oluşmaktadır. Saha çalışması yaparak bir sosyal bilim araştırması yürütmüş olmalarının, mezuniyet sonrasında lisansüstü öğrenim görmeyi tercih ederlerse öğrencilere çok şey katmış olacağına inanıyorum. “ ifadelerinde bulundu.

Toplumsal cinsiyet ile ilgili araştırmaların ağırlıkta olduğu araştırma konuları ise şu şekilde: Laik ve Muhafazakâr Çevrelerden Türkiye’de Din ve Vicdan Özgürlüğüne Bakış; Lozan Antlaşması’ndan Günümüze Batı Trakya Türklerinin Din ve Vicdan Özgürlüğü; Yerel Yönetimlerde Katılım; Bakırköy Belediye Meclisi’nde Kadın Temsili; Hükümet Dışı Örgütlerin İnsan Hakları ve Demokratikleşmeyle İlişkileri; Hükümet Dışı Örgütlerin Türkiye’deki Yeri; Hükümet Dışı Örgütlerin Siyasi Partilerle İlişkisi; Kitle İletişim Araçlarının Siyasal Katılıma Etkisi; Gençlerin Siyasal Katılımı; Kent Alevilerinin Günlük Dini Pratikleri; Türkiye’de Din Adamı Olmak; Türkiye’de Ataerkillik; Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Kadın İstihdamına Etkisi; Politikada Kadın Ayrımcılığı; Ucuz İşgücü Kaynağı Olarak Afrikalı Göçmenler; Kadına Yönelik Şiddete Erkek Bakışı; Müftülere Verilen Nikâh Yetkisi; Dilde ve İş Yaşamında Kadın Ayrımcılığı.

ÇANAKKALE RUHU YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOFRASINDA HAYAT BULDU...

Öğrencilerimiz öğle yemeğinde Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiğe verilen yemeği yedi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, öğle yemeğinde Çanakkale Savaşı`nda Mehmetçiğin kumanyası olan kırık buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek verdi.

Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç, öğrencilerin etkinliğe gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Manzarayı çok anlamlı bulduğunu kaydeden Çalkılıç, "Yemekhanemiz, bugüne kadar böyle kalabalık olmamıştı. Birbirinden değişik mönüler çıktığında dahi bu kadar çok öğrenci arkadaşımız burada bulunmamıştı. Bugün burada Çanakkale ruhunu yaşamak için öğrenci arkadaşlarımız ve öğretim üyelerimiz adeta yemekhanemize akın etti." dedi.

Öğrencilerin bugünkü yemek ücretlerini Şehit Aileleri Derneği`ne bağışlayacaklarını da belirten Çalkılıç, "En büyük sermayemiz bu ruh. Kimse zengin sofralarda bu ülkeyi kazanmadı. Bir bedel ödeyerek kazandılar. Gençlerimiz de ruhu zengin olan insanlara vefa borçlarını bugün dualarıyla ödeyecekler." ifadelerini kullandı.

Üniversitenin İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Kapan ise "Çanakkale, tarihimizin en şanlı sayfalarından birisi. 98 yıl önce, bundan 4 kuşak önceki insanlarımızın verdiği mücadelenin hangi şartlarda cereyan ettiğini anlamak için bugünkü gençlerin sembolik de olsa bu anı yaşaması ve tadı alması böyle bir faaliyet tercih edildi.” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEMİZDE "HER YÖNÜYLE ÇANAKKALE GERÇEĞİ" KONFERANSI YAPILDI.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından düzenlenen “HER YÖNÜYLE ÇANAKKALE GERÇEĞİ” konulu konferansa Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitenin Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk İşeri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Kapan ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Kapan sözü Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil‘e bıraktı.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, 98 yıl önce Osmanlı Devleti’nin savaşa girişini, yaşanan zorlukları ve verilen mücadeleyi anlattı. Şimşirgil, “Çanakkale bir açık hava müzesidir, çok yönlü ders vermesi bakımından da oldukça saygındır.” dedi. 1970’li ve 80’li yıllarda, o günün gazetelerinden birinde yer alan bir haberden örnek veren Şimşirgil, “Anzaklar’ın Çanakkale’yi ziyareti ve onların Çanakkale’ye gelişlerini takip edenler ve neden geldiklerinin araştırılması sonucunda Çanakkale Zaferimizi bizlere yeniden hatırlattılar.” dedi. Şimşirgil, “Bağımsız, başımız dik, her türlü değerlerimizi yaşıyorsak bunu Çanakkale’ye borçluyuz, şehitlerimize borçluyuz.” diye devam etti.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Mehmetçikler, düşman donanmasını bir gecede altüst etmeleri neticesinde,  bir kez daha Çanakkale Boğazı’na saldırmaya teşebbüs bile edemediler.”dedi. Şimşirgil, Yeni Yüzyıl Üniversitesi yönetiminin yemekhanede öğlen menüsünü Çanakkale menüsü olarak hem öğrencilere, hem akademik ve idari personele dağıtmasının sembolik de olsa Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalışmasından dolayı takdire şayan bir uygulama olduğunu söyledi.

Kapanışta konuşan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak, “Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum.” sözünü söyleyerek değerli Atamızın ve şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.