Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Fen Edebiyat Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
“Communication And Cultural Diversity” Başlıklı Panel Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleri tarafından düzenlenen  "Communication and Cultural Diversity" başlıklı panel, 24 Mayıs 2022 tarihinde Microsoft Teams uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Olgahan Bakşi Yalçın'ın moderatörlüğünde  gerçekleştirilen panele Doç. Dr. Saman Hashemipour, Dr. Öğr. Üyesi Ali Mohammadi, Dr. Öğr. Üyesi Asghar Heidari, Dr. Artur Urbaniak, Dr. Marcin Krawczak, Dr. Maciej Buczowski ve Dr. Zofia Moros-Palys katılım sağladı.

Yayınlanma Tarihi : 25.5.2022
Dr. Öğr. Üyesi Javid Aliyev “Museums As Spaces Of Cultural Translation And Transfer” Başlıklı Uluslarararsı Konferansta Bildiri Sundu

Dr. Öğr. Üyesi Javid Aliyev, 10-11 Mayıs 2022 tarihleri arasında University of Tartu tarafından düzenlenen “Museums as Spaces of Cultural Translation and Transfer” başlıklı konferansta “Displaying the Modern Turkish Nation: The Karadeniz Floating Exhibition as a Case  of Translation as Nation-building” başlıklı sunumunu gerçekleştirmiştir.

Yayınlanma Tarihi : 16.5.2022
Dr. Öğr. Üyesi Javid Aliyev’in Makalesi Journal of World Literature Dergisinde Yayınlandı
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Javid Aliyev’in “(World) Literature as Ars Vivendi through Collaborative Authorship: The Case of Escape Goat” başlıklı makalesi Journal of World Literature (Brill) Dergisinin World Literature In and For Pandemic Times (sayı editörü David Damrosch) özel sayısında yayınlandı.

Yayınlanma Tarihi : 29.3.2022
Modernism, Postmodernism And What's Next İsimli Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleri tarafından düzenlenen  "Modernism, Postmodernism and What's Next?" başlıklı konferans, 11 Mart 2022 tarihinde düzenlendi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günseli İşçi, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı konferansın moderatörlüğünü İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Olgahan Bakşi Yalçın yaparken konferansın sunumunu ise Prof. Clifford Endres gerçekleştirdi.

Yayınlanma Tarihi : 18.3.2022
Dr. Öğr. Üyesi Javid Aliyev Re-Imagining Literatures of the World: Global and Local, Mainstreams and Margins Konferansında Bildiri Sunacak
İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü öğretim üyesi Dr. Javid Aliyev 24-29 Temmuz tarihinde  Gürcistan’da, " Re-Imagining Literatures of the World: Global and Local, Mainstreams and Margins” temasında düzenlenecek ICLA konferansına " Medieval Sexualities, Transmission and Productive Censorship: A Study of Azerbaijani Translations of the Thousand and One Nights during the Soviet period " başlıklı bildirisiyle katılacaktır.
Yayınlanma Tarihi : 21.1.2022