Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Sağlık Bilimleri Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
‘Sağlıklı ve Güvenli Besleniyorum’ Projesi 8. Yılında
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle yapılan ‘Sağlıklı ve Güvenli Besleniyorum’ projesinin 8’incisi, 04.03.2022- 20.05.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
İlkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin sağlıklı ve güvenli beslenme konusunda bilgi ve bilinç düzeylerinin artırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla geliştirilen projenin detayları Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ile makamında görüşüldü. Ayrıca kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla karşılıklı protokol imzalandı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt ULUTİN’in yönetici olarak yer aldığı projede, Arş. Gör. Dr. Hilal DEMİRKESEN BIÇAK, Arş. Gör. Merve TERZİ ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. sınıf öğrencileri uygulayıcı olarak görev aldı.

Yayınlanma Tarihi : 3.3.2022
FlyMedi Kurucusu Enes Çiftçi Konuğumuz Oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Girişimcilik Dersi kapsamında “Online Medikal Turizm” isimli bir seminer düzenledi. Seminer kapsamında FlyMedi kurucusu Enes Çiftçi öğrencilere şirket kurulum süreçlerinden bahsetti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, İYYÜ 2014 Mezunu olan Enes Çiftçi  öğrencilere girişimcilik süreci boyunca yaşadığı zorlukları, iş fikirlerinin  nasıl geliştirilmesi gerektiğini ve şirket kurulum süreçlerini anlattı.

Öğrencilere tecrübelerini aktararak gelecekteki iş yaşamlarıyla ilgili tavsiyelerde de bulunan Çiftçi’ye, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Cansu Beril Kızılırmak tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 1.11.2019
Fresh World Tesislerine Teknik Gezi Düzenledik
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Fakültesi, İngilizce Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri ‘Kitchen Training in Nutrition Science’  dersi kapsamında ‘Fresh World’ taze meyve sebze işleme tesisine teknik ziyarette bulundu.

Öğr. Gör. Ertan Uçar ve Arş. Gör. Hilal Demirkesen Bıçak gözetiminde gerçekleştirilen etkinlikte, firma yetkilileri öğrencilere üretim hakkında detaylı bilgiyi aktardıktan sonra öğrencilerimiz tarafından saha incelemesi  yapıldı.

İstanbul  Sancaktepe’de bulunan 1800 metrekare kapalı alana kurulu ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış ve tüm kalite standartlarını sağlayan Fresh World; ülkemizde bu iş kolunda hizmet veren sayılı firmalardan biridir. Tüketici talebi doğrultusunda yıkanmış, ayıklanmış, doğranmış ve paketlenmiş tüketime hazır sebze ve meyve işleyen tesis profesyonel mutfakların haricinde son tüketicinin de ulaşabileceği ürün yelpazesine sahiptir. Saha incelemesi sonrası öğrencilerimizin soruları cevaplandırılmış ve hediye edilen Fresh World salataları ile tesisten ayrılarak verimli bir teknik ziyaret tamamlanmıştır.

Yayınlanma Tarihi : 15.5.2019
Beslenme ve Diyetetik 2.Sınıf Öğrencileri Suşi Hazırlamayı Öğrendi
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2.Sınıf öğrencileri, bölümün uygulama mutfağında Suşi yapmayı öğrendi.

Öğr. Gör. Ertan Uçar’ın Kitchen Training in Nutrition Science dersi kapsamında; Sancak Inflight Catering Uzakdoğu Mutfağı Danışmanı Executive Şef Micheal Leong ile bölüm öğrencilerinin bir araya geldiği etkinlikte, Uramaki, Futomaki, Hasomaki ve Nigiri olmak üzere dört çeşit Suşi hazırlandı.

Uzakdoğu Mutfak Kültürü hakkında detaylı bilgiler de öğrenen öğrenciler, kendi hazırladıkları Suşileri afiyetle yedi.

Yayınlanma Tarihi : 7.5.2019