Anasayfa / Akademik / Araştırma Merkezleri
Faaliyetler

Ocak-Aralık 2018’de Dezavantajlı Gruplara Yönelik Üniversitemizde Gerçekleştirilen Faaliyetler

1) 6 Kasım 2018’de TOFD ile yürütülmekte olan Üniversitemizin de paydaşı olduğu “Ağaç Yaşken Eğilir Projesi Çalıştayı” gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz adına Prof.Dr. İmer Okar ve Öğr.Gör. Perihan Eren Bana çalıştaya katılım sağlamıştır.

2) 6 Kasım 2018’de TOFD ile yürütülmekte olan Üniversitemizin de paydaşı olduğu “Ağaç Yaşken Eğilir Projesi Çalıştayı” gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz adına Prof.Dr. İmer Okar ve Öğr.Gör. Perihan Eren Bana çalıştaya katılım sağlamıştır.

3) 20 Aralık 2018 tarihinde Üniversitemizde YUVAM tarafından düzenlenen ve Dünya Engelliler Vakfı’yla yürütülmekte olan Sosyal Aydınlanma Projesi için bir çalıştay gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan Öğr.Gör.Filiz Albayrak, Öğr.Gör. Perihan Eren Bana ve Öğr.Gör. Hakan Dağ katılmıştır. Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli Öğr.Gör. Duygu Sezgin tarafından hazırlanan proje logosu katılımcılar tarafından ilgi görmüş ve proje logosu olarak oy birliği ile kabul edilmiştir.

4) YUVAM Koordinasyonunda 20-28 Aralık ‘018 tarihleri arasında Mimarlık Fakültesi’nden Öğr.Gör. Sedef Acar’ın “ Alışveriş Merkezlerinin Engelliler Açısından Değerlendirilmesi ” konulu proje ödevlerinin yer aldığı bir sergi düzenlenmiştir.

5) Üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Odyometri Programı'nda kayıtlı ve lisanslı masa tenisi sporcusu olan ortopedik engelli öğrencimiz Ahmet Özalp için aktif tekerlekli sandalye alınması için 3 Aralık 2018 tarihi itibari ile bir bağış kampanyası başlatılmış olup, sandalyenin alınmasıyla ilgili süreç devam etmektedir.

6) 4 Aralık 2018 Salı günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen TOFD proje tanıtım toplantısına üniversitemizden öğrencilerimizle katılım sağlanmıştır.

7) Kütüphanemizde görme engellilerin kullanabileceği özel (sesli) işletim programlarının olduğu bilgisayarlar bulunmaktadır. Ayrıca bu bilgisayarlarda kitap taramasını metine dönüştüren daha sonrada sesli dinlenebilir hale çeviren programlar yüklenmiştir. Bedensel engelli öğrencilerimizin kütüphaneye ulaşılabilirliğinin kolay olması için engelsiz bir giriş ve kütüphane olanaklarını rahat kullanabilmeleri için özel alanlar işaretlenerek ayrılmıştır.

8) İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Judo Kulübü’müzün geliştirdiği “ Judo Engel Tanımaz” projesi çerçevesinde, İstanbul ve çevre illerden katılan işitme engelli bireylere Küçükçekmece Spor Salonunda Judo eğitimi verilmiştir. Eğitimlerin ardından Isparta’da gerçekleştirilen Judo İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’na katılan 17 kişilik İYYÜ Judo Ekibi, 100 sporcuyla mücadele ederek 11 madalya kazanmıştır.

9) İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencileri önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, iki engelli ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye alınmasını sağlamışlardır.

10) Görme engelli öğrencilerimiz için kapı girişleri, merdiven başları, rampa başı ve asansör önleri paralel dizilimli uyarıcı hissedilebilir yüzey - görme engelli uyarı bandı ile işaretlenmiştir. Bu uyarı bantları kılavuz izli hissedilebilir yüzey ile işaretlenen engelli yürüme yoluna bağlanmıştır.

11) 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı süresince İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının katkısıyla toplanan yaklaşık 450 kg kapak Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışlanmıştır.



Sınav uygulamaları: Görme Engelli Öğrenci Sınav Uygulaması



Eğitim Ortamları: Katlar arası rampa Sistemi



Kültürel Etkinlik: “Ağaç Yaşken Eğilir” Proje toplantısı



Kültürel Etkinlik: “Alışveriş Merkezlerinin Engelliler Açısından Değerlendirilmesi” konulu proje sergisi



Kültürel Etkinlik: “Alışveriş Merkezlerinin Engelliler Açısından Değerlendirilmesi” konulu proje sergisi



Fiziksel Mekanlar: Paralel dizilimli uyarıcı band ve klavuz izli hissedilebilir yüzey ile işaretlenen yollar



Fiziksel Mekanlar: Bedensel engelli öğrencilerin tekerlekli sandalyeleri için özel tasarlanmış alanların bulunduğu derslikler



Fiziksel Mekanlar: Paralel dizilimli uyarıcı band ve klavuz izli hissedilebilir yüzey ile işaretlenen yollar



Kütüphane: Bedensel engelli öğrencilerin tekerlekli sandalyeleri için özel tasarlanmış alanlar