Tıp Bayramı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Bayramı'nı Kutladı…

Üniversitemiz 14 Mart Tıp Bayramı’nı YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikle kutladı. Program tüm şehitlerimizin ve ulu önder Atatürk’ün anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Törende yapılan konuşmalarda Tıp Haftası’nın önemi ve sağlıkçılara yüklediği sorumluluklar dile getirildi.

Sunuculuğunu Yrd. Doç. Dr. Aslı Zengin Türkmen’in üstlendiği etkinlikte, Prof. Dr. Demir Budak açılış konuşmasında şunları söyledi: Geleneksel Tıp Bayramı’nı birlikte kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hekimlik mesleğinin kendine özgü değerleri ve taşıdığı çok önemli sorumlulukları vardır. Hekimlik, insanlık tarihi içinde çok önemli bir yere sahiptir.

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Kürsüsü emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nuran Yıldırım, I. Dünya Savaşındaki cepheleri, bu cephelerde tıbbiyelilerin yaptığı fedakârlıkları bizlere bir kez daha hatırlattı. Bugünün neden tıp bayramı olarak kutlandığını fotoğraf ve belgeler ile anlatan değerli hocamız, bizleri tıp tarihi konusunda bilgilendirdi.

İstanbul Tıp Fakültesi dekanlığını da yapmış olan, Genel Cerrahi Profesörü Mustafa Keçer, 14 Mart Tıp Bayramı’nda genç hekimlere önerilerde bulundu ve mesleki deneyimlerini bizlerle paylaştı. Öğrencilerimizin fakülteyi bitirdiklerinde karşılaşabileceği zorlukları esprili bir dille anlatan kıymetli hocamız, genç arkadaşlarımıza yürüdükleri bu zorlu yolda ışık tutmaya çalıştı.

Bir dönem İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü de yapmış olan Prof. Dr. Mesut Parlak başarılı bir cerrah olarak, bu haftanın önemini tekrar vurguladı ve genç meslektaşlarına önerilerde bulundu.

Tıp Bayramı kutlama programına katılan değerli konuklarımızda Prof. Dr. Erol Düren, Onur Konuğu olarak kürsüye davet edildi ve “Dünden bugüne tıp eğitimi”ndeki gelişmelerden söz etti.

TIP FAKÜLTESİ 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Öğlenden sonraki bölümünün sunuculuğunu, Yrd. Doç. Dr. Ayten Arıkan’ın üstlendiği, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğin öğleden sonraki bölümünde, açılış konuşmasını Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Müslüm Çiçek gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Hazal Karakuş öğrenciler adına konuşmasını yaptı.

Konuşmaların ardında Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Kutup Ata Tuncer’in Yazıp Yönettiği, Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinin oynadığı “Dokunmayın Doktoruma” adlı oyun sahnelendi. Oyunda Hazal Karakuş, Berk Doğramacı, Şilan Kanaş, Hasan Şen, Onur Seymen, Burhaneddin Gaderi, Kesra Bardia, Berfin Sütçü, Mahir Kahyaoğlu rol aldı. Oyunun şarkılarını İrem Payır, Kubilay Şahin, Yunus Emre Korkmaz, Didem Fener, Burcu Coşkun, Rümeysa Çetinkaya, Büşra Demir, Hande Oğuz, Salih Alhurob, Buse Dereli, Rabia Yıldırım seslendirdi.

Törende daha sonra hocaları tarafından 1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi.

Öğrenciler beyaz önlüklerini giydikten sonra ailelerinin de katılımıyla birlikte ikram salonuna geçtiler.