Tecrübeler Buluşuyor

1. Kariyer ve Gelişim Günleri

T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi 1. Kariyer ve Gelişim Günleri’nin ikinci programı olan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi desteği ile düzenlenen “ Tecrübeler Buluşuyor“ paneli Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlendi.

Panelde sunuculuk görevini, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinden Aysel Erdem ve Dilara Özsan tarafından üstlenildi.

Açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. H. Cüneyt Ulutin yaptı. Prof. Dr. Ulutin konuşmasında tecrübenin önemini, kültürümüzde ve tarihimizde yeri olan Ahi Ocakları’ndan beri pek çok meslek becerisinin usta çırak ilişkisiyle aktarıldığını belirtti; STF ve Konsey işbirliği ile gerçekleşen bu etkinle öğrencilerin katılımının yoğunluğundan mutlu olduğunu ifade etti.

Öğrenci Konseyi Adına konuşma yapan Başkan Recep Ali Sarı, Öğrenci Konseyi Kariyer ve Gelişim Günleri ekibi olarak öğrencilerle, başarılı akademisyenleri, işadamlarını, yöneticilerini bir araya gerdireceklerini belirtti.

Açılış konuşmalarından sonra Fasuli Lokantaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Köse '4 Masadan Zirveye' başlıklı konuşması ile tecrübelerini, bilgilerini ve mesleğin bilinmeyenlerini öğrencilerle paylaştı.

Ardından Psikolog Süleyman Örikli 'Dijital Çağda Mesleki İletişim' başlıklı konuşması ile öğrencilere günümüz teknolojisinin iletişimdeki faydalarından ve zararlarından söz etti.

2. Oturum açılış konuşmasında Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Gör. Murat Doğan küresel ısınma üzerinde farkındalık yaratılmazsa, bunun ileride dünya çapında kıtlık yaratabileceğini vurguladı.

İşadamı Fatih Güllüoğlu ise baklavanın sırrının yanında deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Diyetisyen Dr. Hayrettin Mutlu “Sosyal Diyet” başlıklı konuşması ile alanındaki tecrübelerini, bilgilerini ve mesleğin bilinmeyen yönlerini öğrencilere aktardı.

Oturum sonunda yapılan çekiliş ile 2 öğrenciye %100, 5 öğrenciye %50 burslu Yabancı Dil Kursu hediye edildi.

Etkinliğin sonunda katılımcılarımıza plaket ve hediyeleri takdim edildi.