Spor Yaralanmalarına Genel Yaklaşımlar Sempozyumu Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "Spor Yaralanmalarına Genel Yaklaşımlar Sempozyumu" alanında uzman isimlerle öğrencileri bir araya getirdi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe yoğun bir katılım sağlandı.

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, “Üniversite eğitimi aynı zamanda bilgi birikiminin bilinç düzeyine taşınma eğitimidir. Giderek bilim alanlarının daha sofistike hale gelmesi, sorunların giderek karmaşık hale gelmesi, disiplinler arası çalışmayı da zorunlu hale getiriyor. Biz üniversite olarak 10 fakülte, 2 yüksekokul ve 3 enstitünün tüm alt dalları, bölümleri, programlarıyla, bu anlayışla bu ağı oluşturarak insanlığa her şeyden önce katkı sunabilmenin çabasındayız. Genç üniversiteyiz, gençliğimizi hiç yitirmek istemiyoruz. “ dedi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, spor yapanların dikkat etmesi gereken noktalara değindi.

Spor yapacak olan her kişinin öncelikle mutlaka doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ünal, "İkinci olarak, antrenmanın süresi, sıklığı ve yoğunluğu üçlüsüne dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan biri arttığında diğeri mutlaka azaltılmalı. Eğer kişi üçünü aynı anda arttırırsa sakatlığı da çağırmış olur. Üçüncü olarak ise yapılan spora uygun antrenman yapmak ve koruyucu malzeme kullanımını unutmamak gerekiyor" dedi.

“Spor Esnasında En Fazla Zarar Gören Bölgelerden Biri Diz”

Sempozyumla ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Ünal, "Sempozyumumuzu bu sene biraz daha özele indirdik ve diz bölgesini konu aldık. Sportif aktiviteler esnasında en çok yaralanan bölgelerimizden bir tanesi diz. Artık sadece profesyonel anlamda değil sağlıklı yaşamak için de insanlar spor yapıyor. Bu çok güzel bir şey ancak istemediğimiz bir şekilde sakatlıklar da çok fazla görülüyor. Kliniklere sakatlıkla başvuran kişilere baktığımızda en fazla diz bölgesi sakatlıkları olduğunu görüyoruz" ifadelerinde bulundu.

Elsa ve Orto Spor sponsorluğunda hazırlanan Spor Yaralanmalarına Genel Yaklaşımlar Sempozyumu, alanında uzman konuşmacıların sunumuyla gün boyu devam etti.