Sahne Sanatları Öğrencileri Seyirciyle Buluştu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Dünya Tiyatro Haftasını Kutladı

Üniversitemiz 27 Mart Dünya Tiyatro Haftası’nı İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle kutladı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü başkanı Prof. Dr. Erhan Tuna’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin ilk kısmında Sahne Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Erdem Gündüz’ün 2.sınıf öğrencileriyle hazırladığı “Hücrede” isimli gösteri seyirciyle buluştu. Gösteri kapsamında İlkan Sökmen, Haluk Deniz Aydın, Hasret Boynukara, İlknur Baydar, Başak Kalkan, Barış Demirtürk, Sedat Oğuz, Hülya Özata, Sedat Bingöl ve Alper Varan sahneye çıktı.

Etkinliğin ikinci kısmında Anatoly Vasiliev’in Dünya Tiyatro Günü Bildirisi ve Zeliha Berksoy’un Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi okundu. Bildirilerin okunmasının ardından 1. Sınıfların “Merhaba” isimli gösterisi ve 4.Sınıf öğrencimiz Zeynep Dengiz’in tango gösterisi seyircilerle buluştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri İlk Kez Sahneye Çıktı

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin geleneği haline gelen 27 Mart Dünya Tiyatro Haftası’nda 1. Sınıfların sahneye ilk kez adım atması bu yıl da değişmedi. Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri Shakspeare’den Çehov’a, Edmond Rostand’dan Malaparte’ye dünya tiyatro literatürüne klasikleşmiş eserler kazandıran oyun yazarlarının yanında Haldun Taner’den Ferhan Şensoy’a Türk tiyatrosuna klasikleşmiş eseler kazandıran oyun yazarlarının oyunlarından seçilmiş bölümleri sahneye taşıdılar.

Prof. Dr. Erhan Tuna ve Öğr. Gör. Handan Bayındır Tuna’nın titiz ekip çalışması ve Öğr. Gör. Kutup Ata Tuncer’in müzikleriyle ortaya çıkan gösteride Sahne Sanatları 1. Sınıf öğrencileri Pusat Ürkmez, Emre Gedik, Ayça Yurttaarslan, Seray Dura, Yağmur Yılan, Haluk Deniz Aydın, Hazal Naz Yıldırım, Sevcan Aldatmaz, Aleyna Çevik, Çetin Karagöz, Bilgesu Seher Yılmaz, Umut Karabıyık, Seyfettin Sağırlar ve Hayrettin Mutlu ilk kez sahneye çıktı.