Rehber Öğretmenler Misafirimiz Oldu

Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinin ortak yürüttüğü Mesleki Gelişim Seminerleri kapsamında; Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Heğci, Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma Merkezi (ZEYRAM) Müdürü Volkan Kumaş ve Zeytinburnu İlçesi Rehber Öğretmenleri 5 Ocak 2017 tarihinde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesini ziyaret etti.

İYYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Yakup Hayırlıoğlu, Kurumsal İletişim Koordinatörü Dilek Tuğba Uz, Rehber Öğretmen Pelinsu Özge Tütüncü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Sevil Akbaş konukları kapıda karşıladılar.

Sunuculuğunu Rehber Öğretmen Pelinsu Özge Tütüncü’nün yaptığı konferansta açılış konuşmasını Genel Sekreter Yardımcısı Yakup Hayırlıoğlu Yaptı. Hayırlıoğlu, kendi tecrübelerinden örnekler vererek rehber öğretmenlere çalışma hayatı ve emeklilik sürecine ilişkin bilgiler verdi. Öğretmenlikten emekli olunmuyor diyen Hayırlıoğlu, öğretmenlerin bilgilerini her daim paylaşması gerektiğini vurguladı.

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşegül Güner Algan, “Ergenlikte Bireyin ‘Ben Kimim’ Sorusuna Gelişim Psikolojisinin Cevabı” isimli sunumu için kürsüye davet edildi. Öğr. Gör. Algan, ergenlik çağına gelen bireylerin yaşadıkları fiziksel ve ruhsal değişiklikleri ele aldı. Bu süreçte bireylerin eğitim alanında da bir baskı yaşadıklarını belirten konuşmacı, çocuğun yaşadığı iç çatışmalara değindi. Rehber öğretmenlerin okullarda yaşadıkları sorunlara ilişkin pratik çözümler sunan konuşmacı soru ve cevaplarla seminerini tamamladı.

Öğle yemeği arasının ardından Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren, “Gençleri Anlamada Farkındalık” isimli interaktif seminerinin sunumu için kürsüye davet edildi.

Yrd. Doç. Dr. Eren, rehber öğretmenlere eğitim sistemi, psikolojik travmalar ve sosyal ilişkiler üzerine bilgiler verdi. Sınav kaygısının psikolojik yönleri hakkında bilgiler veren konuşmacı, hedef ve zaman kavramları hakkında rehber öğretmenleri bilgilendirdi.

Yrd. Doç. Dr. Eren, değerli hissetmek ve hissettirmek kavramının altını çizerek, çocukların küçük yaşta kariyer eğilimlerinin belirlenmesi ve o yöne kanalize edilerek desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Seminerlerin ardından, rehber öğretmenlere katılım sertifikası verilerek konferans sonlandırıldı.