“Post Modern Zamanlar Fırıncılığı” Konferansı Düzenlendi

“Post Modern Zamanlar Fırıncılığı” Konferansı Düzenlendi


İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Girişimcilik dersleri kapsamında ‘Post Modern Zamanlar Fırıncılığı’ isimli sunumunu yapması için L'or Jaune Pazarlama ve Ürün Geliştirme Direktörü ve Royal Academy of Culinary Arts Öğretim Görevlisi Önder Kadir Kızılkanat’ı konuk etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Cüneyt Ulutin, açılış konuşmasında ekmeğin günlük hayattaki yerine dikkat çekti. Savaş dönemlerinde uzun kuyruklar beklenerek alınabilen ekmeğin, günümüzde de önemini koruduğunu vurguladı.

Kürsüye davet edilen Kızılkanat; ekmeğin bileşenleri, mayalanma yöntemleri, un çeşitliliği, geleneksel ekmek üretim metotları ve yapılan yanlışlıklara değinerek, Post Modern Ekmekçilik kavramına ve ekmek üreten girişimcilere dair önemli bilgiler verdi.

Post Modern Fırıncıların, diğerlerine kıyasla farklı tekniklerle yoğurma işlemleri yaptığını söyleyen Kızılkanat, doğru yapılmayan ekmekte alkol açığa çıkabileceğini söyledi.

“Ne yaparsanız yapın mutlaka bir efsaneniz olsun” diyen konuşmacı, bunu yaparken de ciddi PR çalışmaları yapılması gerektiğinin altını çizdi.

800 ayrı noktaya ürün ve hizmet verdiklerini belirten Kızılkanat, ekşi ekmeği başka bir noktaya taşıyarak farklılaştıklarını ve bu sayede sektörde dikkat çeken bir hale geldiklerini ifade etti. Ekşi hamur teknolojisini detaylı olarak anlatan konuşmacı, öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak sunumunu tamamladı.





Başa Dön