Osman Sınav Üniversitemizdeydi

Usta Yönetmen Osman Sınav Üniversitemiz Öğrencileriyle Buluştu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, İletişim Proje dersleri kapsamında iletişim sektörünün profesyonel isimleriyle buluşmaya devam ediyor. İletişim Seminerlerinin bu haftaki konuğu olan Ünlü yönetmen Osman Sınav, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle sinema hakkındaki bilgilerini ve mesleki tecrübelerini paylaştı.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen “Hayal ve Strateji” isimli seminerde Osman Sınav, iletişim fakültesi öğrencilerine hayal kurmanın başarı yolundaki önemini anlatırken bu hayallere ulaşmak için çeşitli stratejiler de geliştirmek gerektiğini vurguladı. Eğitimin başarı yolunda vazgeçilmez bir etken olduğunu belirten Sınav; Türk sinemasının yeterince gelişememesini de, bu alanda fakülte düzeyindeki sinema eğitimlerinin ülkemizde geç başlamasına bağladı. Osman Sınav, kendilerini bu alanda geliştirmek isteyen öğrencilere, entelektüel donanımlarını arttırmaları ve iletişim kurmada hikâye paylaşmanın önemini kavramaları tavsiyesinde bulundu.

İlgi ile takip edilen seminerin sonunda Osman Sınav’a İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.