Odyometri Öğrencileri İlkokullara İşitme Taraması Projesini Başlattı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Odyometri Programı öğrencileri, okul öncesi ve okul çağındaki çocukların işitmesini engelleyecek risk faktörlerini tespit etmek için, işitme kaybı olduğu düşünülen ve konuşma bozukluğu olan öğrencilere erken tanı amacıyla “Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuklarda İşitme Taraması” adlı projeyi başlattılar.

Kulak Burun Boğaz muayeneleri KBB uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sezim Şafak tarafından yapıldı. Konuşma ve dil gelişimleri Öğr. Gör. Uzm. Ody. Özlem Ruhioğlu Çınar tarafından değerlendirildi. Odyolojik değerlendirmeleri Öğr. Gör. Uzm. Ody. Levent Küfeciler’in gözetiminde, Odyometri Programı öğrencileri Ali Gündüz, İlkay Tan, Eyüp Boylu, Sıla Turan, Sümeyye Karafazlı, Rümeysa Sezer, Tuğba Aslan, Fehmi Yeşilağaç, Ezgi Tekce, Merve Çiçek ve Buket Dur tarafından yapıldı.

İşitme taraması, 28.12.2016 tarihinde İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Osman Zeki Üngör İlkokulu'nda yapıldı. Yaklaşık 50 öğrencinin kulak muayeneleri ve işitme taramaları yapılarak, işitme engeli olan veya risk gözlenen ve konuşma bozukluğu olan öğrencilerin aileleri bilgilendirilip hekime yönlendirildi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Odyometri Programı öğrencileri, projeyi destekleyen SHMYO Müdürü Prof. Dr. Ömer Bender’e, projede emeği geçen Odyometri Program Başkanı Fulya Kahvecioğlu Çetin’e, Osman Zeki Üngör İlkokulu Müdür Yardımcısı Abdurrahman Ersoylu’ya ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sundular.