Metabolik Bariatrik Cerrahiye Multidisipliner Beslenme Yaklaşımı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda “Metabolik Bariatrik Cerrahiye Multidisipliner Beslenme Yaklaşımı” konulu konferans düzenlendi.

Beslenme ve Diyetetik Kulübü öğrencilerinin organize ettiği konferansın açılışını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı.

Prof. Dr. Ulutin, katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek, “Ne kadar çok öğrenir ve bilirsek, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları olarak çevrede ve diğer üniversitelerde etkimiz o kadar çok olacaktır” dedi.

Konferansın konuklarından Doç. Dr. Süleyman Bozkurt, Metabolik Bariatrik Cerrahi nedir? Kimlere uygulanır konulu sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Bozkurt, obezitenin etimolojisne değinerek, Dünyada ve Türkiye’de obeziteyi detaylı olarak ele aldı.

Diyetisyen Serap Akyol, Metabolik Bariatrik Cerrahide Diyetiyenin rolü ve cerrahi öncesi tıbbi beslenme konularında izleyicileri bilgilendirdi.

Uzman Diyetisyen Nazlı Acar, Metabolik Bariatrik Cerrahi sonrası tıbbi beslenme konusunda bilgiler vererek kürsüyü Uzman Psikolog Banu Akman’a bıraktı.

Uzm. Psikolog Akman, Metabolik Bariatrik Cerrahinin psikiyatrik ve psikososyal yönlerini ele aldı.

Katılımcılara çeşitli ikramların yapıldığı konferans, konuklara taktim edilen plaket törenin ardından sona erdi.