Medikal Arama Kurtarma Eğitimine Katıldık

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Medikal Arama Kurtarma Eğitimi’ne katıldı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi işbirliği ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Örgün ve İkinci Öğretim 2. Sınıf öğrencilerine, 15 Mayıs 2017 tarihinde Avrupa Komuta Kontrol Merkezi’nde “Medikal Arama Kurtarma Eğitimi” düzenlendi.

Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde görev yapacak olan öğrenciler, yaklaşık 12 saat süren eğitimde, zor koşullarda hasta/yaralılara ulaşma, güvenli taşıma, acil bakım müdahaleleri konularında senaryolu vaka uygulamaları yaparak bilgi ve becerilerini geliştirdiler.

Eğitimin sonunda UMKE’den gelen ve eğitimi destekleyen eğitmenlere teşekkür belgeleri verildi.