Hukuka Dair Mesleğin Dalları

1. Kariyer ve Gelişim Günleri 3. Programı Hukuka Dair Mesleğin Dalları

1. Kariyer ve Gelişim Günleri 3. programı olan "Hukuka Dair Mesleğin Dalları" adlı programımız İYYÜ Öğrenci Konseyi ve Hukuk Kulübü işbirliğinde Hukuki Araştırmalar Derneği sponsorluğunda gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Yard. Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu gerçekleştirdi.

Konuşmacılarımızdan 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sevil Tosun "Fakülteden Yargının İşleyişine Karar Makamı" adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında hâkimlik makamının gereklerini ve hâkim olmak isteyen katılımcılara bu mevkie gelmenin teorik bilgilerini aktardı. Ardından diğer konuşmacımız Cumhuriyet Savcısı Orhan Biçicioğlu “Fakülteden Yargının İşleyişinde İddia Makamı" adlı konuşmasında savcılık makamının uygulamalardaki işleyişini anlattı.

1. oturumumuz bu şekilde biterken 2.oturumun ilk konuşmacısı olan Yard. Doç. Dr. Mustafa Halit Korkusuz, “Fakültede Hem Hoca Hem Öğrenci Olmak” isimli konuşmasını gerçekleştirdi. Yard. Doç. Dr. Korkusuz konuşmasında hem akademisyenliğin gereklerini, hem de öğrencilerin nasıl çalışması gerektiğini anlattı. Av. İbrahim Yıldız ve Av. Ramazan Boyalık “Genç Hukukçulara Tavsiyeler” isimli konuşmasını gerçekleştirirken dinleyicilere, avukat-müvekkil ilişkilerine değinen konuşmacılarımız engin tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Programımız sonunda katılımcılara sertifikaları ve plaketleri takdim edildi.