“Başımıza İcat Çıkartın” ve “Engelleri Eğitimle Aşıyoruz” Seminerleri Büyük İlgi Çekti

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Girişimcilik Dersi kapsamında Dr. Mine Turgay’ı ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ile Ali Ekber Ağkoyun’u konuk etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayla Tisinli yaptı.

“Girişimcilik ve Kişilik Özellikleri: Başımıza İcat Çıkartın” adlı sunumu için sahneye davet edilen Dr. Mine Turgay, Türkiye’nin hayal haritasını ele alarak, % 15’lik bir kesimin girişimci yeteneklere sahip olduğunu, insanların yaşları büyüdükçe hayal kurmayı bıraktığını ifade etti.

Girişimcilerin kişilik özellikleri ve karakterleri hakkında bilgiler veren konuşmacı, kürsüyü Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ile Ali Ekber Ağkoyun’a devretti.

Çetinkaya, “Engelleri Eğitimle Aşıyoruz” isimli sunumunda, derneğin kuruluşu hakkında bilgiler vererek “Omurilik Felci” konusuna değindi. Türkiye’de 150 binden fazla omurilik felçli birey olduğunun altını çizen konuşmacı, omurilik felcinin sebepleri hakkında önemli bilgiler verdi. Derneğin proje ve etkinlikleri hakkında detaylar aktaran Çetinaya, olması gereken standartlara dikkat çekerek yaşadıkları sorunlardan örnekler gösterdi.