Girişimci Öğrenci Adayları İşin Püf Noktasını Uzmanlardan Öğrendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, ‘Girişimcilik Dersi’ kapsamında KOSGEB uzmanı Sadullah DÜLGER ve İYYU Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Ahmet YALÇINKAYA’yı konuk etti.

Alev Ofluoğlu konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Itır Erkan yaptı.

“İş fikriniz Sizin Sermayenizdir”

KOSGEB uzmanı Sadullah DÜLGER “KOSGEB ve Girişimcilik" isimli sunumunda Türkiye’deki işsizliğe dikkat çekerek şunları söyledi: “Girişimcilik denildiğinde ülkemizde ilk akla gelen kurum KOSGEB’tir. Kurumumuz bir farkındalık yaratma amacındandır. Çünkü Türkiye’de her yıl 750 bin genç kitle iş yaşamına katılıyor. Devletin istihdam edebilme kapasitesi 74 bin. Genç işsizlik oranı yaklaşık %24’lerde. KOSGEB, yeni işletmelerin açılması, sürdürülebilir işletmelerin açılması, kalıcı işletmelerin açılması, istihdam yaratan Kobilerin ve girişimcilerin faaliyetlerinin temini kısmında devreye giriyor. Bizim mevzuatımızdaki ‘Girişimci’ tanımı, bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini gerçekleştirmek isteyen gerçek kişi olarak tanımlanmıştır. İş fikriniz sizin sermayeniz oluyor, o iş fikriniz ve planınız doğrultusunda hareket ediyorsunuz.”

Dülger konuşmasında ayrıca KOSGEB destek programları, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama konularına da değindi.

“Hayal Kurmaktan korkmayın”

İYYU Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Ahmet YALÇINKAYA ise ''Girişimcilik Hikâyeleri'' başlıklı sunumunda hayal kurmanın önemine dikkat çekerek, “Toplumda çocukluktan bu yana ailenin ve çevrenin baskısıyla hayalperestlik bastırılmaktadır. Bu da girişimci ruhu olumsuz yönde etkilemektedir” diye konuştu. Konferans Öğr. Gör. Ahmet Yalçınkaya’nın anlattığı girişimcilik hikâyeleri ile sona erdi.

DESTEK