Geleceğin Sağlıkçıları Beyaz Önlüklerini Giydi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik, Fizyoterapi, İngilizce Beslenme ve Diyetetik bölümleri öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi Alev Ofluoğlu Konferans salonunda düzenlenen törenin açılış konuşmasını İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Cüneyt Ulutin yaptı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, yaptığı açılış konuşmasında “Sağlık, bütünlüklü bir yapı hiç kuşkusuz. Sağlık ordusunun topu, tüfeği, tankı onun kutsiyeti onun dürüstlüğü onun şefkati onun bilgi birikimi ve derde derman olma becerisi en önemli silahı. Dolayısıyla bugün sizler bu ordunun kıymetli birer ferdi olarak burada beyaz önlüğünüzü giymiş olacaksınız. Sizler mezun olduğunuzda diplomanıza yükleyeceğiniz değer bizim en önemli övünç kaynağımız olacak. Üniversiteler değer üreten yerlerdir. Bunu hep beraber birlikte paylaşarak başaracağız. Beyaz önlüğün benimsettiği en önemli değer dürüstlüktür. Bu her ferdin hiç vazgeçilmez aranması gereken olmazsa olmaz koşuludur ama bu sağlıkta çok daha önemlidir. Hepinizin öncelikle yüksek bilgi ve beceriyle buradan mezun olmanızı diliyor ve hedefliyoruz. Başınızın hep dik, alnınızın hep açık olması ve o beyaz önlüğün aklığını temizliğini ömür boyu taşımanızı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı konferansta, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Cüneyt Ulutin, fakülte olarak öğrencilerin beyaz önlük giyme törenlerinde heyecanı ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek; “Bu törenin amacı teorik eğitimlerini artık pratiğe dökmek üzere olgunlaşmış olan 1’inci sınıftan 2’inci sınıfa geçen Hemşirelik ve 2’inci sınıftan 3’üncü sınıfa gecen Fizyoterapi, Beslenme ve Diyetetik öğrencilerimizin kliniklerde, polikliniklerde pratik uygulamalara başlamasının bir başlangıcı olarak görüyoruz. Tabi beyaz önlüğün ayrı bir manası var. Çünkü sağlık alanında çalışmak oldukça meşakkat isteyen bir iş ve insanların bu işi yapabilmesi için yüksek ahlaki değerlere ve vicdana sahip olmaları gerekiyor. İşte bu anlamda beyaz önlük lekesizliği, temizliği, paklığı ve Rabbimizin çocuklarımıza verdiği o vicdanın bir simgesi olarak karşımıza çıkıyor. Bugün bu sebeple hem öğrencilerimiz hem bizlere hem de onların aileleri çok mutluyuz” dedi.

Beyaz Önlük Giyme Töreni fotoğraf çekimi ile sona erdi.