Fine Art Makes Design Sign Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa Duayen Mimar Cengiz BEKTAŞ konuk oldu.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen Fine Art Makes Design Sign başlıklı konferansa çoğunlukla mimarlık ve içmimarlık öğrencileri katıldı.

Konferansın sunuculuğunu İçmimarlık 1.Sınıf Öğrencisi Gamze Yıldırım yaptı.

Açılış konuşmasında konuklara hitap eden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İçmimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Rıfat Hulusi Çelebi “Cengiz Bektaş, “üstat” kelimesini tam anlamıyla hak eden çok değerli bir konuk ve aynı zamanda anlatacakları da çok değerli. Cengiz Bektaş hepimize yol gösteren eserleri ile Türk Mimarisinde önemli yer edinmiştir. Bugün burada hem üstadın tecrübelerinden faydalanacak, hem de mimarlık ve içmimarlık alanında sizin aklınıza takılanları sorabileceğiniz bir konferans gerçekleştireceğiz. Bu konferansın hazırlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ardından söz olan Öğr. Gör. Burak Kaan Yılmazsoy, konuklara, konferansta emeği geçenlere ve katılım sağlayan öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Yüksek Mimar Cengiz Bektaş “Gelenekten Geleceğe” başlıklı sunumu ile konuklara mimarlığın aslında tüm sanat dalları ile iç içe olduğu, arkeoloji ile birlikte incelenmesi gerektiğini söyledi. Bundan dolayı bir mimarın tasarımcı olabilmesi için geçmişini iyi bilmesi gerektiğini söyleyerek, sözlerinde “Batıya değil geçmişimize özenmeliyiz, batı bizden almıştır biz batıya son yüzyılda hep özenir olduk. Çok önemli eserlerin olduğu Göktürklerden Selçukludan Osmanlıdan esinlenmemiz gerek” ifadelerine yer verdi.

Bektaş, doğaya verdiği önemin altını çizerek, “hayatımda binaları inşa ederken tek bir ağaca dokunmadım. Binalara uygun yeşillikler değil, yeşilliklere uygun binalar yaptım” dedi.

Yüksek Mimar Cengiz BEKTAŞ “Mimar bir kültür insanı, bir aydın olmalıdır. Geçmişi bilen bir kültür aktarıcısıdır. Mimar, yapılı çevreyi tasarlayan biri olarak sorumluluğun, değerlerimizin bilincinde olmalıdır” diyerek sözlerine son verdi.

Konferansın sonunda Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrenci Temsilciliği adına İçmimarlık 4.Sınıf Öğrencisi ve Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Ali SARI ve İçmimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Rıfat Hulusi Çelebi konuğa plaketini takdim ederek, seminerde emeği geçen Dikkat Fikir Var Tasarım Kulübü Başkanı İçmimarlık 4.Sınıf Öğrencisi Dilek Atiklik'e, Yüksek Mimar Cengiz Bektaş'a ulaşılmasında yardımları olan Öğr. Gör. Burak Kaan Yılmazsoy'a ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.