Prof. Dr. Ersi Kalfoğlu, Büşra ve Tuğçe Cinayetini Çözdü

Balıkesir'in Savaştepe ilçesi Karacalar Köyü’nde okula giderken kaybolup 44 gün sonra cesetleri bulunan 10 yaşındaki kuzenler Büşra ve Tuğçe'nin katil zanlıları 11 yıl sonra İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersi Kalfoğlu sayesinde yakalandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersi Kalfaoğlu'nun raporu sonrası 6 kişi gözaltına alındı. Katil zanlıları Seyhan Y. ve Ayhan Y'nin kardeş olduğu öğrenildi. Seyhan Y.'nin cezaevinde evlendiği eşi Yeliz E.Y. de gözaltında. Karı-koca tecavüz ve tecavüze yardım suçlarından da sabıkalı çıktı. Olayla ilgili firari bir şüpheli bulunuyor. Firari şüphelinin cinayete teşebbüs ve cinsel saldırıdan da araması bulunduğu öğrenildi. Ailenin avukatı çocukların cansız bedenlerinde 3. bir erkeğe ait daha DNA örneği olduğunu, o zanlı için de çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Prof. Dr. Kalfoğlu, Doku Örneklerini Günümüz Teknolojisi ile Yeniden İnceledi
Olayla ilgili daha önce de gözaltına alınan Seyhan Y. ve kardeşi Ayhan Y.’den alınan ve öldürülen Büşra Karabacak ile kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın tırnakları arasında bulunan doku örnekleri, olayın ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi ile karşılaştırılmıştı. Adli Tıp’tan gelen raporda, doku örneklerinin Seyhan Y. ve Ayhan Y.’ye ait olmadığı, onların soyundan bir veya iki erkeğe ait olduğunu belirtmişti. İki şüpheli bu raporun ardından serbest bırakılmıştı. Ancak Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersi Kalfaoğlu'nun 11.5 yıl önce alınan doku örneklerinin günümüz teknolojisi ile yeniden incelenmesi sonucu Seyhan Y. ve Ayhan Y.’ye ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine Seyhan Y., kardeşi Ayhan Y. ve eşi Yeliz E.Y. ve diğer 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli olarak 1 kişinin daha arandığı bildirildi.

11 yıl önce yaşanan olayda 10 yaşındaki Büşra Karabacak ve aynı yaştaki kuzeni Tuğçe Yıldırım, Balıkesir’in Savaştepe ilçesi Karacalar mahallesinde okula giderken kaybolmuştu. Cesetleri 44 gün sonra bir menfezde feci halde bulundu. O yıllarda Savaştepe'de küçük bir kız çocuğa cinsel saldırıdan cezaevine giren 4 kişiyle ilgili araştırma yapıldı. Rapora göre, Büşra Karabacak’ın tırnakları arasında iki ayrı erkeğe ait DNA tipi tespit edildi. Bu DNA zanlılardan Seyhan Y.’nin DNA’sı örtüştü. Bu tespitten HTS kayıtlarında yapılan incelemelerle katil zanlılarına ulaşıldı.