Eczacılık Fakültesinde Büyük Sevinç: Tübitaktan Proje Desteği

Eczacılık Fakültesinin genç öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Duygu TAŞKIN, geliştirdiği ve yürütücülüğünü üstlendiği bir projede Tübitak tarafından 200.000 TL destek almaya hak kazanmıştır.

Projenin başlığı “Türkiye’de Yayılış Gösteren Achillea phrygia, A. goniocephala ve A. sipikorensis (Asteraceae) Türlerinin HPLC-DAD-ESI-Q-TOF-MS ile Fenolik Bileşiklerinin Belirlenmesi, Biyolojik Aktivitelerinin İncelenmesi ve Sitotoksik Etkili Bileşiklerinin İzolasyonu” dur.

Çalışmalar, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Eczacılık ile Tıp Fakülteleri ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilecektir.

Yrd. Doç. Dr. Duygu TAŞKIN’la gurur duyduğumuzu belirterek kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.