3. Geleneksel Çanakkale Şehitler Diyarı Gezisi Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Türk Dünyası Araştırmaları Kulübünün ortaklaşa hazırlayıp koordine ettiği 3. Geleneksel Çanakkale Şehitler Diyarı gezisi düzenlendi.

Gezi süresince Çanakkale Savaşının yaşandığı tabyalar, çıkarma mevkileri, insani müdahale alanları, Alçıtepe Köy Müzesi, Seyit Onbaşı Anıtı, İlk Şehitlik, Seddülbahir, Conkbayırı, Mevziler, 57. Alay’a saygı Anıtı, Şehitlik ve Abide, Yahya Çavuş ve 25. Alay’a saygı Anıtı ziyaret edildi.

Çanakkale Şehitlerinin saygıyla anıldığı etkinlikte, Şanlı Türk Tarihinin kahramanlıkları, mazideki zorlukları ve insanlık şuuru, rehberler tarafından İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerine aktarılarak, Çanakkale Savaşı, Cevat Paşa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz dualarla rahmetle, minnetle ve özlemle yad edildi.