DİKEY GEÇİŞ PROGRAMLARINDA İLK 3 TERCİHE %50, %25 ve %10 BURS İMKANI!

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinin belirli bölüm ve programlarına İlk 3 Tercihte %50, %25 ve %10 Burs verilir.

Dikey Geçiş ile gelen öğrencilerin kaçıncı sınıftan başlayacağı ve ders kabulleri komite kararına göre belirlenmektedir.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans programlarından mezun olan veya son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına devam etme hakkı kazanabilirler.

Hangi önlisans programından mezun olanların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri ÖSYM tarafından yayınlanan DGS kılavuzunda bulunan Tablo-2 de belirtilmiştir.

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eşdeğer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenir. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilir.

Dikey Geçiş işlemleri Meslek yüksek okulları ve açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine devamları hakkında yönetmelik hükümlerine göre yürütülür.

Adres : İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Topkapı Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi
Maltepe Mahallesi Yılanlı Ayazma Caddesi, No: 26 P.K. 34010